Gümrük Haftası - Son Dakika
Yerel

Gümrük Haftası

Gümrük Müdürlüğü çalışanları Kaymakam Can'ı ziyaret etti.

24.01.2014 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nusaybin'de Gümrük Müdürlüğü çalışanları Kaymakam Abdulhalim Can'ı ziyaret etti.

Nusaybin Gümrük Müdürü Muammer Ünal, Gümrük Turizm İşletmeleri (GTİ) Müdürü Valat Şahin ve Gümrük Müdürlüğü personeli "Gümrük haftası" etkinlikleri kapsamında Kaymakam Abdulhalim Can'ı ziyaret etti.

Nusaybin Gümrük Müdürlüğü çalışmaları hakkında Kaymakam Can'a bilgi veren Gümrük Müdürü Ünal, Gümrük Müdürlüğü haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini bildirdi.

Gümrük Müdürlüğü çalışanlarının "Gümrük Haftası"nı kutlayan Kaymakam Can, gümrüğün dünya pazarı ve uluslararası ticaretin bel kaynağı olduğunu söyledi. Gümrükte asıl olan ticaretin kolaylaştırılması olduğunu kaydeden Can,  "Bu tür gün, gece ve haftalar farkındalık yapmak içindir. Bu tür günlerde toplumun bilinçlendirilmesi önemlidir." dedi.

Nusaybin sınır kapısının kapalı olmasının kendilerini üzdüğünü belirten Can, kapının kapalı olması Nusaybin esnafını zor durumda bıraktığını söyledi.

Kaymakam Can, şöyle konuştu:

"İnşallah Suriye'deki savaş biterse yeni sınır kapısı faaliyete girecek, ilçemiz ve bölgemize çok faydası olacaktır. Devlet olarak biz kapıyı açmak istiyoruz. Ancak Suriye tarafında bir savaş var. Belki insanlık tarihinin en vahşi görüntülerini izliyoruz. İnşallah en yakın zamanda Suriye'deki problemler biter ve sınır kapımız tekrar açılır. Nusaybin'in çok kadim bir tarihi var. Karşı tarafta bu savaşın bitmesiyle sorunların çözüleceğini inanıyoruz." - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gümrük Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement