Gümüşhane Doğa Turizmi Master Planı - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane Doğa Turizmi Master Planı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Akıncıoğlu:"Deniz, kum ve güneş turizmi artık olgunlaşmış bir pazar olarak görülmekte, eko konaklama tesislerindeve otellerde büyüme olduğu takdirde, doğa turizminde patlama olacacak ve sektörde erken dönüşümleriyapanlar pazarı elde edecektir"

29.05.2013 23:15

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Akıncıoğlu, "Deniz, kum ve güneş turizmi artık olgunlaşmış bir pazar olarak görülmekte, eko konaklama ve otellerde büyüme olduğu takdirde doğa turizminde patlama olacak ve sektörde erken dönüşümleri yapanlar pazarı elde edecektir" dedi.

Gümüşhane İli Doğa Turizmi Master Planı toplantısı, Vali Yardımcısı Armağan Önal başkanlığında, Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirdi.

Akıncıoğlu, burada yaptığı konuşmada, yeryüzünün doğal kaynaklarının sürdürülebilirliğini güvence altına alan, bunun yanı sıra yöre halkının ekonomik kalkınmasına destek olan, sosyal ve kültürel bütünlükleri koruyup gözeten bir yaklaşımla "Doğa Turizmi Master Planı" hazırlandığını söyledi.

Deniz, kum ve güneş turizminin olgunlaşmış bir pazar olarak görüldüğünü, eko konaklama tesislerinde ve otellerde büyüme olduğu takdirde doğa turizminde patlama olacağını, sektörde erken dönüşün yapanların pazarı elde edeceğini vurgulayan Akıncıoğlu, şöyle dedi:

"Her il için hazırlanan master planını kentin dinamiklerinin sahiplenmesi, katılımcı ve paylaşımcı bir yaklaşımla sürecin etkin yönetimi ve izlenmesi gerekmektedir. Aksi takdirde geri dönüşü olmayan olumsuz etkileri ortaya çıkacak ve turizm çeşitliliği bu alanları tahrip eden bir faktör haline gelecektir."

Orman ve Su İşleri 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut ise Gümüşhane İli Doğa Turizmi Master Planı hakkında açıklamada bulunarak, katılımcılardan gelen soruları yanıtladı. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gümüşhane Doğa Turizmi Master Planı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement