Güney Afrika Büyükelçisi Adana'da - Son Dakika
Yerel

Güney Afrika Büyükelçisi Adana'da

Güney Afrika Büyükelçisi Adana\'da

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Vika Mazwi Khumalo, Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ederek, Başkan Vekili Fethi Coşkuntuncel ile bir süre görüştü.

27.06.2012 13:48

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Vika Mazwi Khumalo, Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ederek, Başkan Vekili Fethi Coşkuntuncel ile bir süre görüştü.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fethi Coşkuntuncel, Türkiye ile Güney Afrika'nın toplam ticaret hacminin 650 milyon dolar civarında olduğunu belirterek, bunun daha da geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

İki ülkenin ticaret hacminin artmasının önemine değinen Fethi Coşkuntuncel, "İki ülkenin ticaretini artırmaması için hiçbir sebep yok. Örneğin Türkiye canlı hayvan ihtiyacını Güney Afrika'dan karşılayabilir. Türkiye ve Güney Afrikalı girişimciler karşılıklı yatırımlar yapabilirler. Adana yatırım açısından elverişli koşullara sahip. Adana Türkiye'de sanayinin başladığı kenttir" dedi.

Güney Afrika Büyükelçisi Vika Mizwa Khumalo da, Adana'da bulunmaktan mutlu olduğunu söyledi. 2001 yılındaki global krizin iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin beklenen düzeye gelmemesinde etkiliolduğunu anlatan Büyükelçi Khumalo, "Biz bu ilişkilerin gelişmesi için buradayız. Bu tür ziyaretlerle ilişkileri geliştirmek istiyoruz. Eylül ayında tekrar Adana'ya geleceğiz ve Adanalı işadamları ile toplantılar yapacağız. O zaman önerilerinizi almak isteriz. Türkiye ile GüneyAfrika benzer ekonomilere sahip iki ülke. Ticari ilişkilerimizi çok rahat geliştirebiliriz" şeklinde konuştu.

Güney Afrika'nın Mersin Fahri Konsolosu Numan Olcar ve Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Sözcüsü Ahmet Aslan ile Başkan Danışmanı Turgay Bilgin'in de katıldığı ziyarette Coşkuntuncel, Büyükelçi Khumalo'ya Toroslar'ın el dokuması kilimi ile Çukurova'da Doğa ve Tarih kitabı hediye etti. Büyükelçi Khumalo da Coşkuntuncel'e Güney Afrika'nın kurucusu Nelson Mandela'yı anlatan bir kitap hediye etti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Güney Afrika Büyükelçisi Adana'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement