Gürcü Olga, Müslüman Olup 'Meryem' Adını Aldı - Son Dakika
Yerel

Gürcü Olga, Müslüman Olup 'Meryem' Adını Aldı

Gürcü Olga, Müslüman Olup \'Meryem\' Adını Aldı

Germencik İlçe Müftülüğünde düzenlenen ihtida merasimiyle Müslüman olan Gürcistan uyruklu Olga Kıknadze, 'Meryem' adını aldı.

18.08.2014 09:55  Güncelleme: 10:22

Germencik İlçe Müftülüğü'nde düzenlenen ihtida merasimiyle Müslüman olan Gürcistan uyruklu OlgaKıknadze, 'Meryem' adını aldı.

Germencik İlçe Müftülüğüne, Müslüman olma talebiyle dilekçe veren Gürcistan uyruklu Olga Kıknadze için İlçe Müftüsü Ömer Çoban tarafından ihtida merasimi düzenlendi. Şeyh Mehmet Camisi İmam Hatibi Gazanfer Arslan'nın Kur'anı Kerim okumasıyla başlayan merasimde İslam'ın şartları, imanın şartları ile emir ve yasaklarıyla ilgili olarak Kıknadze'ye kısa bir bilgi verildi. İslamiyet'in insanlar için en son ilahi din ve insanlığın kurtuluş reçetesi olduğunu izah eden Müftü Ömer Çoban, Kıknadze'ye tercih ettiği yeni ismini sordu. Yeni isminin "Meryem" olduğunu söyleyen Kıknadze, kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

Germencik Müftü Ömer Çoban, ayrıca Kıknadze ile tanışıp Müslüman olmasına vesile olan işadamı İsmail Kakveci'yi tebrik ederek, bir kişinin imanına vesile olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Türkiye'deki yaşam şartları, insanların çok sıcak kanlı olması ve misafirperverliğinden etkilendiğini ifade eden Meryem Kıknadze, kendi isteği ile Müslüman olmaya karar verdiğini söyledi. En büyük destekçisinin eşi olan İsmail Kahveci olduğunu belirten Kıknadze, "Kendi isteğimle İslam dinini seçtim. Türkiye'nin yaşam şartlarına alıştım. 05 Ağustos'ta resmi nikahımız kıyıldı. Evlendikten sonra bir ömür boyu mutlu olmak istiyorum" dedi.

İhtida merasimi Müftü Ömer Çoban'ın duasıyla son buldu. Müftülük tarafından 'İhtida Belgesi' düzenlenip yeni adı Meryem olan Olga Kıknadze'ye, Rusça Kur'anı Kerim meali, ilmihal ve çeşitli dini kitaplar hediye edildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gürcü Olga, Müslüman Olup 'Meryem' Adını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement