Güre'de 24. Sarıkız Etkinlikleri Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Güre'de 24. Sarıkız Etkinlikleri Heyecanı

Güre\'de 24. Sarıkız Etkinlikleri Heyecanı

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Güre beldesi, Geleneksel Sarıkız Etkinlikleri'ne 24.Kez ev sahipliği yaptı.

17.08.2013 17:21

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Güre beldesi, Geleneksel Sarıkız Etkinlikleri'ne 24. Kez ev sahipliği yaptı.

Kaz Dağları'nın eteklerinde bulunan beldenin Cumhuriyet Meydanı'ndaki etkinliklerin açılış programı düzenlendi. Etkinlikler, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlarken, daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törene, CHP Balıkesir Milletvekilleri Nedret Akova ve Haluk Ahmet Gümüş, Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Altınoluk belediye Başkanı Hasan Özpolat, Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, çevre beldelerin belediye başkanları, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Soykan, CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk, bazı siyasi partilerin ilçe ve belde başkanları, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

24. Güre Sarıkız Etkinlikleri'nin açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Kamil Saka, Türkiye'nin en uzun dönem belediye başkanı olma şerefine kendisini layık gören Güre beldesi sakinlerine teşekkür etti. Beldelerin kapatılacak olmasından dolayı Güre Belediyesi'nin ilk ve son belediye başkanı olan Kamil Saka, "Bu yıl 26. Kez düzenlediğimiz Sarıkız etkinliklerimizin sonuncusunu gerçekleştiriyoruz. 1987 yılında yapılan seçim ile ben ve arkadaşlarım göreve geldik. O günden beri de 5 kez daha beni seçtiniz. Güre'nin ilk ve son belediye başkanı olarak bu günlere geldik. Türkiye'nin en uzun süreli belediye başkanı olma ve Güre'nin ilk ve tek belediye başkanı olma şerefini bana kazandıran Güre halkına teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra kürsüye gelen CHP'li milletvekilleri de, beldelerin kapatılacak olmasına tepki göstererek hayata geçirilecek olan uygulamayı kınadı. Daha sonra, Kırkpınar Davul-Zurna ekibi, unutulmaz bir müzik gösterisi sundu. Gösterinin ardından. Atatürk İlkokulu Halk Oyunları ekibi, yöresel kıyafetleriyle folklor gösterisi sundu. Folklor gösterisi, izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

Açılış programının sonunda, protokol mensuplarına ve sahne alan ekiplere teşekkür plaketleri verildi. Etkinlik programı, Ankara Halk Tiyatrosu'nun 'Sakıncasızlar' isimli tiyatro oyunu ile devam etti. Etkinlik programının ikinci gününde ise, 'Türkiye Nereye Gidiyor' konulu panel gerçekleştirilecek. Panele, Prof. Dr. Ayşen Mazıcı, Ömer Faruk Eminağaoğlu, Kemal Akkurt ve Birsen Temur konuşmacı olarak katılacak. Paneli, Birsen Temur yönetecek.

Aynı günün akşamında ise, Anadolu Rock gurubu Ali Altay konseri gerçekleştirilecek. Panelin 3. ve son gününde ise, beldenin Kavurmacılar Mahallesi'nde Sarıkız Hayrı gerçekleştirilecek. Hayırda, mevlit okunacak ve yemek ikramında bulunacak. Etkinliklerin kapanış programını ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey söyleşi ile gerçekleştirecek. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Güre'de 24. Sarıkız Etkinlikleri Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement