Güreşçi Kızın Başarısı, Arkadaşlarını da Teşvik Etti - Son Dakika
Yerel

Güreşçi Kızın Başarısı, Arkadaşlarını da Teşvik Etti

Güreşçi Kızın Başarısı, Arkadaşlarını da Teşvik Etti

Osmaniye'de, güreşe başlayan genç kızın elde ettiği başarı, arkadaşlarını da ata sporuna yönlendirdi Milli güreşçi Kaya: "Başarılarımla arkadaşlarıma örnek olmanın mutluluğunu yaşıyorum.

09.07.2014 11:21

ÜMİT KAHRIMAN - Türkiye Güreş Federasyonu'nun düzenlediği müsabakalarda başarılı sonuçlar elde eden genç kız, başarısıyla 15 arkadaşını daha ata sporu güreşe yönlendirdi.

Halk Eğitim Merkezi Spor Kulübü'nde güreş antrenörü Ali Çelik ve Esra Tatlıer gözetiminde turnuva ve şampiyonalara hazırlanan 15 yaşındaki milli güreşçi Ayşe Kaya, elde ettiği başarılarıyla yaşıtlarına örnek oluyor.

Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, voleybol ve atletizm sporlarında yakalayamadığı başarıyı ata sporu güreşte elde ettiğini söyledi.

Mart ayında ilk defa katıldığı Yıldızlar Serbest Bayanlar ve Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası'nda üçüncü olduğunu bildiren Kaya, mayıs ayında Antalya'da düzenlenen 16. Uluslararası Yıldızlar Zafer Kupası Turnuvası'nda da beşinci olduğunu belirtti.

Başarılarını duyan ve etkilenen bazı arkadaşlarının güreşe yöneldiğini aktaran Kaya, hedefinin daha büyük başarılar elde etmek olduğunu kaydetti.

Başarının çok çalışmayla elde edilebileceğini anlatan Kaya, "Müsabakalarda elde ettiğim başarıları azimli çalışmama ve hocalarıma borçluyum. Başarımı gören arkadaşlarım da güreşe başladı. Arkadaşlarıma örnek olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Güreşi bırakmayacağım, hedefimde Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonlukları var. Bunu başarabileceğime inanıyorum" dedi.

Okul arkadaşı Ayşe Kaya'nın Türkiye üçüncülüğü elde etmesinin, kendisini güreş sporuna teşvik ettiğini söyleyen yıldız sporcu Yasemin Kır da şampiyonluklar elde etmek istediğini ifade etti.

Antrenör Ali Çelik ise takımında Türkiye Şampiyonası'nda derece elde eden güreşçi olmasından dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.

Genç sporcu Ayşe Kaya'nın, elde ettiği başarıyla diğer genç kızları teşvik ettiğini ve takımda sporcu sayısının arttığını belirten Çelik, "Bir zamanlar 2-3 kişi olan güreşçi kızımızın sayısı, Ayşe'nin başarıları sayesinde kısa sürede 15'e yükseldi. Burada kızlarımızla güreş arasında bir spor kültürü oluşturmanın çabasındayız. Kentimizden ne kadar çok milli güreşçi yetiştirirsek o kadar mutlu olacağız. Ayşe ile bunun ilk adımını attık. Umarım bu sayıyı artırır, ileride milli takımda Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonları yetiştiririz" diye konuştu. - Osmaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Güreşçi Kızın Başarısı, Arkadaşlarını da Teşvik Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement