Gürün'de Ağaçlandırma Seferberliği - Son Dakika
Yerel

Gürün'de Ağaçlandırma Seferberliği

Gürün Kaymakamı Ömer Kalaylı, resmi kurumlar, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla ağaçlandırma seferberliği başlatıldığını, bu yıl 300 bin fidanı toprakla buluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

05.04.2013 16:59

Gürün Kaymakamı Ömer Kalaylı, resmi kurumlar, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla ağaçlandırma seferberliği başlatıldığını, bu yıl 300 bin fidanı toprakla buluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

Kalaylı, Yassıcatepe mevkindeki ağaçlandırma etkinliğinde yaptığı konuşmada, Gürün'ün çevresini yeşil örtüyle kaplamak istediklerini ve son yıllarda yoğunlaştırılan çalışmalarla fidanları dikerek hem dağları ormana dönüştürüp hem de erozyonu engellemeye kararlı olduklarını vurguladı. Çam, meşe, ardıç ve yerlerine göre farklı meyve fidanlarını dikerek ilçenin genelinde bugüne kadar yapılmış en kapsamlı ağaçlandırma seferberliğini başlattıklarını dile getiren Kalaylı, "Gürün, dik yamaçların eteğine kurulmuş bir ilçe. Evlerimizden baktığımızda çıplak dağları görmek hepimizi üzüyor. Başlatılan çalışmaları sürdürerek yamaçlarımızı ormana dönüştürüp ilçemizin manzarasını değiştirmeye kararlıyız. Bu yıl 300 bin fidanı toprakla buluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Kaymakamlık, Belediye, Ziraat Odası gibi kurumların katkısıyla Gürün'ü ağaçlandırma çalışmasına vatandaşlar ve öğrencilerin de yoğun ilgi gösterdiğini dile getiren Kalaylı, fidan dikerek ilçenin geleceğine katkı sunan herkese teşekkür borçlu olduklarını belirtti.

Gürün Belediye Başkanı Mehmet Aktaş da ilçenin adının eskiden "Yeşil Gürün" olarak anıldığını hatırlatarak, "Gürün'ün içi yeşil ancak yamaçları ve çevresinin de yeşil olması, ormanlarla süslenmesi lazım. Ağaçlandırma çalışması ilçeye güzellik katarken, dik yamaçlardan yağmurla birlikte gelen sel tehlikeleri de önlenmiş olacak. Geçmişten bugüne ilçemizin çeşitli yerlerinde ağaçlandırma çalışması yapıldı, belediye olarak bunu sürekli destekledik. Dün olduğu gibi bugün böylesi güzel faaliyetlerle Gürün-ün yeşile bürünmesini sağlayan, emek veren, bir tane bile olsun fidan diken herkese müteşekkiriz" diye konuştu.

Ağaçlandırma faaliyetine katılan öğrencilere seslenen Mehmet Aktaş, "Bugün ne kadar çok fidan dikerseniz ileride onların gölgesinden de güzelliğinden de o kadar fazla istifade edersiniz. Haklı bir övünçle de ilçemizin ağaçlandırılmasına olan katkınızı gelecek kuşaklara anlatır ve aktarırsınız" ifadelerini kullandı.

Etkinliğe, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Gül, İlçe Emniyet Müdürü Kaan Coşkun, Ziraat Odası Başkanı Sıtkı Gökalp, okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. - SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gürün'de Ağaçlandırma Seferberliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement