Güzelbey Değişen Gaziantep'i Güney Kore Büyükelçisine Anlattı - Son Dakika
Yerel

Güzelbey Değişen Gaziantep'i Güney Kore Büyükelçisine Anlattı

Güzelbey Değişen Gaziantep\'i Güney Kore Büyükelçisine Anlattı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.

16.10.2012 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, değişen Gaziantep'i Güney Kore Büyükelçisi H. E. Sangkyu Lee'ye anlattı.

Bir dizi incelemelerde ve ziyarette bulunmak için Gaziantep'e gelen Güney Kore Büyükelçisi H. E. Sangkyu Lee, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'i makamından ziyaret etti. Belediye binasına gelişinde bando takımı ile karşılanan Büyükelçi Lee, daha sonra belediye anı defterine duygu ve düşüncelerini aktardı. Güzelbey, son dönemlerde her yönüyle değişen Gaziantep'i bir sunum ile büyükelçiye anlattı. Türkiye ile Güney Kore'nin tarihte dost ülkeler olduğuna vurgu yapan Güzelbey, her iki ülke arasında zor dönemlerde yakın ilişkiler kurulduğunu anımsattı. Gaziantep'in son dönemlerde tarihi ve kültürü ile değişen bir kent olduğunu dile getiren Güzelbey, bu değişimi Güney Kore Büyükelçisi Lee'nin yerinde görme fırsatı bulduğunu kaydetti.

Büyükelçinin programında Gaziantep Kore Gazileri Dernek Başkanı Cuma Erdem de hazır bulunurken, Başkan Güzelbey Büyükelçi Lee'ye Gaziantep'e has bir bakır tabak hediye etti. Bu arada, büyükelçi ve heyetinin Gaziantep'te bir takım tarihi ve kültürel mekanları da gezeceği ifade edildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Güzelbey Değişen Gaziantep'i Güney Kore Büyükelçisine Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement