Hafik'te, "Özet Bankası Projesi" - Son Dakika
Yerel

Hafik'te, "Özet Bankası Projesi"

"Özet Bankası Projesi" ile öğrencilerin okuma-yazma alışkanlığı kazandırmak ve okuduğunu anlama gücünü artırmak amaçlanıyor.

10.01.2012 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hafik Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hazırladığı

"Özet Bankası Projesi" ile öğrencilerin okuma-yazma alışkanlığı kazandırmak ve okuduğunu anlama gücünü artırmak amaçlanıyor.

Hafik Milli Eğitim Müdürü Yusuf Usta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe merkezi ve köy ilköğretim okullarına birer kutu yerleştirildiğini, öğrencilerin okuduğu kitapların özetinin bu kutuya atıldığını söyledi.

Bu kutuya da özet bankası ismi verildiğini ifade eden Usta, "Öğrenciler okudukları kitapların özetlerini bu bankaya atacak. Kitap özeti olarak yaptıkları yatırımlar altın kazanma şansları artacak" dedi.

Oluşturulan bankaya uzun vadede en çok özet atan öğrencinin yıl sonunda altın alacağını ifade eden Usta, özet bankasının bir diğer amacının da yazar yetiştirmek olduğunu ifade etti.

Usta, "Projemizde öğrencilerimiz en değerli varlıkları olan bilgilerini bankamıza yatırıyorlar. Biz de o bankaya yapmış oldukları yatırımları en kısa vadede onlara dönüşünü altın ve benzeri hediyeler olarak yıl sonunda geri döndüreceğiz. Ama bu bankanın en büyük yatırımı uzun vadeli olarak geleceğin yazarlarını Hafik'te yetiştireceğimizi bekliyoruz ve en büyük yatırımımızın bu olacağını düşünüyoruz" dedi.

Projeye katılan Hafik Cumhuriyet İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Aleyna Aslıhan Doruk da, özet bankası olmadan önce ayda 1-2 kitap okuduğunu, özet bankasından sonra 3 kitaptan fazla okumaya başladığını, konuşma ve yazma yeteneğinin arttığını kaydetti.

Türkçe öğretmeni Nida Gürer ise bu projenin çocuklar açısından çok olumlu yönlerinin olduğunu ifade ederek, "Ben bir Türkçe öğretmeni olarak çok rahatlıkla görebiliyorum. Örneğin çocukların kelime hazinesi gelişti. Kendilerini sözlü ya da yazılı olarak daha iyi ifade etmeye başladılar. Sonunda bir ödül olduğu için bu onları teşvik ediyor. Yazar olmak isteyenler ya da okumaya meraklı olanlar daha çok okuyor" dedi.

- SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hafik'te, 'Özet Bankası Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement