Hakkari'de 5 Mahalle Bir Gün Susuz Kaldı - Son Dakika
Yerel

Hakkari'de 5 Mahalle Bir Gün Susuz Kaldı

Hakkari\'de 5 Mahalle Bir Gün Susuz Kaldı

Hakkari'de içme suyu şebekesinin yaylacılar tarafından tahrip edilmesi nedeniyle, 5 mahalle bir gün susuz kaldı.

24.08.2013 14:15

Hakkari'de içme suyu şebekesinin yaylacılar tarafından tahrip edilmesi nedeniyle, 5 mahalle bir gün susuz kaldı.

Belediye Meclis Üyesi Abdullah Kılınç, gazetecilere yaptığı açıklamada, içme suyu şebekesinin tahrip etmesi üzerine, 5 mahallenin bir gün susuz kaldığını söyledi.

Arızanın meydana geldiği bölgeye gittiklerini belirten Kılınç, şöyle konuştu:

"Otluca köyü Karadağ bölgesi Nıhala Sor mevkinde şehre gelen içme suyu şebekesi, bazı yaylacılar tarafından tahrip edilerek su dereye aktarılmış. Yine Golan dediğimiz bölgede, yaylacılar içme suyu maslağının üzerindeki kaya parçası kaldırarak maslağa girmiş ve şehre gelen su kaynağının önünü kapatmış. Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleriyle Karadağ bölgesi Nahala Sor ile Golan mevkinde tahrip edilen şebekelerdeki arızaları gidermek üzere bölgeye geldik. Arızalar giderildi ve kente su verildi."

Verilen zarardan dolayı, Dağgöl, Pehlivan, Bulak, Biçer ve Mezran mahallelerinin belli bölgelerine su vermede sıkıntı yaşadıklarını bildiren Kılınç, yayladaki vatandaşları içme suyu şebekesine zarar vermemeleri konusunda uyardı.

Kılınç, "Söz konusu yerde birçok kaynak suyu boşa akmakta. Burada yaylacılara da hayvanlarına da yetecek kadar su var. Vatandaşlarımız bizi resmi yollara başvurmaya zorlamasın" dedi. - Hakkari

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hakkari'de 5 Mahalle Bir Gün Susuz Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement