Hakkari'de Basketbol Turnuvası - Son Dakika
Yerel

Hakkari'de Basketbol Turnuvası

Hakkari\'de Basketbol Turnuvası

Önceki yıllarda izinsiz gösterilerin yapıldığı Hakkari sokakları, çözüm süreci kapsamında sağlanan barış ortamı ile basketbol turnuvasına ev sahipliği yaptı.

13.06.2013 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'de düzenlenen sokak basketbolu turnuvası renkli görüntülere sahne oldu.

Çözüm süreci kapsamında sağlanan barış ortamı ile terör olaylarının ve izinsiz gösterilerin durma noktasına geldiği Hakkari'de, sportif faaliyetler ağırlık kazandı.

Önceki yıllarda hemen her gün izinsiz gösterilerin yapıldığı Bulvar Caddesi, bu kez sokak basketbolu turnuvasına ev sahipliği yaptı.

Hakkari Gençler Gücü Basketbol Kulübü tarafından düzenlenen basketbol turnuvasının final müsabakası cadde ortasında oluşturulan alanda yapıldı.

Araç ve yaya trafiğine kapatılarak sahaya dönüştürülen caddede basketbol oynayan sporcular, renkli görüntüler sergiledi.

Vatandaşların meraklı başıları arasında yapılan maça, Hakkarili sporseverler büyük ilgi gösterdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal'ın da oyuncu olarak sahaya çıktığı final maçında, her iki takım turnuvadan şampiyon ayrılmak için kıyasıya mücadele etti.

Hakkari Gençler Gücü Basketbol Kulübü Antrenörü Mahmut Şimşek, gazetecilere yaptığı açıklamada, 24 takımın katılımıyla düzenledikleri turnuvaya kentte görevli doktor, öğretmen, savcı ve avukatlar ile vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

Turnuvanın final maçını caddede yapma kararı aldıktan sonra ilgili yerlerden gerekli izinlerin alınarak caddenin trafiğe kapatıldığını vurgulayan Şimşek, şöyle konuştu:

"Hakkari'de yıllarca bu sokaklarda inanılmaz şeyler yaşadık. Bu sokaklar şimdi neden sporla, bu tür organisazyonlarla anılmasın. Sevgi, barış, dostluk adını verdiğimiz turnuva kapsamında bu kadar insanı buraya toplamak benim için mutluluk verici. Daha önce Hakkari'de sadece toplumsal olaylar vardı. Şimdi bu tür etkinliklerle ilimizin adını dünaya duyurmaya çalışıyoruz.2

Meraklı ve şaşkın bakışlar arasında caddedeki turnuvayı izleyen vatandaşlar ise ilk kez Hakkari sokaklarında böyle bir turnuva düzenlendiğine dikkati çekerek, bu tür etkinliklerin daha sık yapılmasını istedi. - Hakkari

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hakkari'de Basketbol Turnuvası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement