Hakkari'de Lunapark Sevinci - Son Dakika
Yerel

Hakkari'de Lunapark Sevinci

Hakkari\'de Lunapark Sevinci

Hakkari'de ilk kez kurulan lunapark sevinci yaşanıyor.

03.08.2012 10:27

Hakkari'de ilk kez kurulan lunapark sevinci yaşanıyor.

Terör ve toplumsal olaylarla sık sık gündeme gelen Hakkari kurulan lunapark sayesinde batıyı aratmayan görüntülere sahne oluyor. Yüksekovalı işadamı Mehmet Yakın'ın, Karşıyaka mahallesinde bulunan Meslek Yüksek Okulu (MYO) önündeki 4 bin metrekarelik alan üzerinde kurduğu 'Vangölü Lunapark' hizmete açtı. Dönme dolap, uçan sandalye, aşk gemisi, çarpışan otolar, çocuk treni, atlı karınca ve trampolinin bulunduğu lunaparkın hizmete girdiğini öğrenen Hakkariler, akın ederek gece geç saatlere kadar eğlenmenin sevincini yaşadılar.

Uçan sandalyeye ve çarpışan otolar ile trampoline binmek için büyük kuyruklar oluşturan gençler dakikalarca kendilerine gelecek sırayı beklediler. Batı illerini aratmayan görüntülerin yaşandığı Hakkari'de vatandaşlar cıvıl cıvıl olan lunaparka adeta akın etti. En son 7 yıl önce geçici olarak Hakkari-Van karayolu üzerinde bulunan Biçer mahallesinde lunaparkın kurulduğunu belirten vatandaşlar, yıllar sonra da olsa böyle bir eğlence merkezinin kurulmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirttiler.

Vatandaşlar, "Yıllar sonra Hakkari'de böyle bir hizmetin verilmesini mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye'de bulunan işadamların da buraya gelip böyle tesislerin kurulmasını bekliyoruz. Hakkari'de başka eğlence yerleri olmadığı için aileler açılan lunaparka akın ediyor. Buraya akın eden büyükten küçüğe kadar herkes çok mutlu. Burada böyle bir hizmeti olması bizi memnun etmiştir. Bu konuda herkes çok sevinçlidir" şeklinde konuştular.

Torunları ile birlikte lunaparka gelen 60 yaşındaki bir kadın ise Kürtçe olarak, "Buranın Hakkari'ye hayırlı olmasını diliyorum. Gençler burada eğleniyor. Ben de çocuk ve torunlarım ile birlikte buraya gelerek onların sevinçlerine ortak oluyorum. Onları mutlu görünce ben de mutlu oluyorum" dedi.

Hakkari'ye böyle bir tesis kazandıran Yüksekovalı işadamı Mehmet Yakın ise, Hakkari'nin hizmetin en iyisine layık olduğunu belirterek, buradaki insanların mutlu olduğunu görünce kendisinin de mutlu olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hakkari'de Lunapark Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement