Halk Sağlığı Şırnak İl Müdürlüğü Hizmet Vermeye Başladı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Halk Sağlığı Şırnak İl Müdürlüğü Hizmet Vermeye Başladı

10.07.2012 14:26

Halk Sağlığı Şırnak İl Müdürü Muhsin Hayyam Elçi, sağlıkta dönüşüm programı kapsamında illerdeki sağlık hizmetlerinin üç ayrı birim tarafından verileceğini söyledi.

Halk Sağlığı Şırnak İl Müdürü Muhsin Hayyam Elçi, sağlıkta dönüşüm programı kapsamında illerdeki sağlık hizmetlerinin üç ayrı birim tarafından verileceğini söyledi.

Tüm illerde Halk Sağlığı İl Müdürlükleri kurulduğunu belirten Elçi, bu birimlerin, halkın bilinçlendirilmesi ve önleyici tedbirlerin alınması konularında çalışmalar yapacağını kaydetti.

Kısa sürede yeni teşkilatlanmayı oluşturacaklarını vurgulayan Elçi, "Yeni süreçte aile hekimliği, toplum sağlığı, çevre sağlığı, Verem Savaş Dispanseri, adli tıp, bulaşıcı hastalıklarla mücadele hizmetleri çalışma alanımızda olacak. Ayrıca, tütün ve tütün ürünlerinin kullanımı, alkol, madde bağımlılığı konularında vatandaşın bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi için çalışmalar yapacağız. Kadına şiddetle mücadele için uygulanacak eğitimler de vereceğiz. Bu konuda yeni programlar hazırlayacağız" dedi.

Elçi, Türkiye Diyabet Önleme ve Kontrol Programının il düzeyinde yürütülmesi için de çalışmalar yapacaklarını sözlerine ekledi.

Muhabir: Cafer Balık/ Nail Kadırhan

Yayıncı: Behçet Güngör - ŞIRNAK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Halk Sağlığı Şırnak İl Müdürlüğü Hizmet Vermeye Başladı - Son Dakika


Advertisement