Hani'de 250 Kişiye Sıcak İftar Yemeği - Son Dakika
Yerel

Hani'de 250 Kişiye Sıcak İftar Yemeği

Hani\'de 250 Kişiye Sıcak İftar Yemeği

Hani Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca, günde 250 aileye sıcak yemek dağıtılıyor.

09.07.2014 14:21  Güncelleme: 14:14

Hani Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, ramazan ayı boyunca günde 250 aileye sıcak yemek dağıtıyor.

Hani Kaymakamı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Hidayet Sarı, yaptığı açıklamada, ramazan ayı boyunca ilçedeki 250 aileye her gün dört çeşit sıcak yemek servisi yapıldığını söyledi.

Ramazan ayının mübarek bir zaman dilimi olduğunu belirten Sarı, şöyle dedi:

"Oruçlu mümin kardeşlerimize iftar ettirmeli, akraba ve komşularımıza ikramlarda bulunmalıyız. Oruç, nefis terbiyesi, insan iradesinin kuvvetlenmesi ve en önemlisi aç olan insanların halini anlamak için önemli bir fırsattır. Gösteriş ve israfa kaçmadan verilen toplu iftar yemekleri ve fakirlere erzak dağıtımı aç olan insanlara karşı dini bir görevdir."

Sarı, ramazan ayının zenginlerle fakirleri kucaklaştıran, yardımlaşma ruhunu canlı tutan, paylaşma bilincini geliştiren ve katılım azmini kuvvetlendiren bir ay olduğunu vurgulayarak, bu açıdan ramazanın, fakir fukaranın gözetildiği, yoksulların yardımına koşulduğu, yalnız ve kimsesiz insanların elinden tutulduğu bir ay olduğunu kaydetti.

Kaymakam Sarı, Hanili işadamlarının katkılarıyla toplu iftar programlarının da düzenlendiğini sözlerine ekledi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hani'de 250 Kişiye Sıcak İftar Yemeği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement