Hasangazi Köyünde Yaz Futbol Kursları Başladı - Son Dakika
Yerel

Hasangazi Köyünde Yaz Futbol Kursları Başladı

Hasangazi Köyünde Yaz Futbol Kursları Başladı

Niğde’nin Ulukışla ilçesine bağlı Hasangazi Köyüne Niğde İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan sentetik çim Halı Saha, hizmete girmesinin ardından yaz tatilinde hem köylü gençlerin ve çocukların hem de yaylacıların boş zamanlarını değerlendirdikleri ve spor yapma imkanı buldukları bir alan oldu.

24.07.2015 14:20

Niğde'nin Ulukışla ilçesine bağlı Hasangazi Köyüne Niğde İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan sentetik çim Halı Saha, hizmete girmesinin ardından yaz tatilinde hem köylü gençlerin ve çocukların hem de yaylacıların boş zamanlarını değerlendirdikleri ve spor yapma imkanı buldukları bir alan oldu. Halı saha ile birlikte basketbol ve voleybol sahasının da bulunduğu spor kompleksine ilgi büyük. Halı sahada futbol müsabakaları düzenlenirken, hemen yanındaki voleybol-basketbol sahasında da köylü genç bayanlar, voleybol ve basketbol oynayarak spor yapıp stres atma fırsatı buluyor.

Ulukışla Mustafa Küçükavşar Yatılı Bölge Ortaokulu Beden Eğitimi öğretmeni Alper Balta'nın Ulukışla Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açtığı Futbol Kursuna da yoğun bir katılım gerçekleşiyor. Çocuklarımızın ve gençlerimizin yaz tatilinde boş zamanlarını değerlendirerek spor yapma imkanı bulduğu kurslarda, futbol teknik ve taktiklerini öğrettiklerini dile getiren Beden Eğitimi öğretmeni Alper Balta, "Köylerimizde böylesi anlamlı yatırımların gerçekleştirilmiş olmasının, çocuklarımız ve gençlerimizin zararlı alışkanlıklardan da uzaklaşmasına, centilmence spor yapmalarına olumlu katkılar" olduğunu söyledi. Hasangazi Muhtarı Ahmet Kiper ise; "Yaz aylarında nüfusun kış aylarına göre beş kat arttığı köyümüze yapılan bu spor kompleksinin köyümüze ve okulumuzun hemen yanına yapılmış olmasının çok manidar olduğunu ifade etti. Köyümüz gençliğinin ve çocuklarımızın yıllardır özlemini çektikleri böylesi güzel bir spor alanının gerekliliğini hep hissettik. Onların hoşça vakit geçirmelerinin yanı sıra kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlayacak olan bu yatırıma vesile olan ve yaptıran, emeği geçen herkese köyümüz ve vatandaşlarımız adına, gençlerimiz adına şükranlarımı sunarım" dedi. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hasangazi Köyünde Yaz Futbol Kursları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement