Hatay'da Tarım Arazilerinin Su Altında Kalması - Son Dakika
Son Dakika Logo

Hatay'da Tarım Arazilerinin Su Altında Kalması

30.01.2012 21:20

Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler, su baskını sonucu arazileri hasar gören çiftçiler için Başbakanlık Acil Yardım Fonundan 1 milyon lira talep etti.

Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler, su baskını sonucu arazileri hasar gören çiftçiler için Başbakanlık Acil Yardım Fonundan 1 milyon lira talep etti.

Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ekiplerinin, yağış nedeniyle evleri hasar gören Varışlı, Kurtuluş, Suluköy, Karacanlık, Kumtepe, Terzihöyük köylerindeki 400 kişiye 3 öğün sıcak yemek ve su yardımı yaptığını bildirdi.

Vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için çeşitli çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Güler, Başbakanlık Acil Yardım Fonundan da 1 milyon lira talepte bulunduklarını, kaymakamlık hesabına aktarılacak para ile vatandaşların yaralarının sarılacağını sözlerine ekledi.

Bu arada, tarım arazileri su altında kalan köylerde yaklaşık 35 bin dekar buğday tarlasının zarar gördüğü, 10 büyükbaş ile 30 küçükbaş hayvanın da sel sularına kapılarak telef olduğu bildirildi.

- HATAY

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hatay'da Tarım Arazilerinin Su Altında Kalması - Son Dakika


Advertisement