Valilik internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, Hatay'ın tarım sektöründen çok daha fazla verim alabilmesini sağlamak ve kenti Ortadoğu'nun tarım ve ticaret merkezi yapabilmek amacıyla 972 ayrı verinin incelenmesiyle hazırlanan planın 2011 yılından bu yana uygulandığı belirtildi.
2011-2015 yıllarını kapsayan plan kapsamında yürütülen titiz ve kararlı çalışmalarla, bitkisel üretime ait 2015 yılı hedeflerine 2012 yılı sonu itibariyle ulaşıldığının ifade edidiği açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Muz üretiminde 200 dekar olan üretim alan hedefi, 2012 yılında 330 dekara ulaşılarak yüzde 165'lik artış sağlandı. Ayçiçeğinde 12 bin dekar olan üretim alan hedefi yine aynı yılda 16 bin 290 dekara ulaştı. Yem bitkilerinde 68 bin dekar olan üretim alan hedefi 86 bin 550 dekara ulaşarak yüzde 127'lik artış oldu. Şeftali üretiminde ise bin 276 dekar olan hedef, bin 380 dekara ulaşarak yüzde 108'lik artış sağlandı.
Hatay İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı çerçevesinde yürütülen çalışmaların başarısı ve devam eden yoğun talepler karşısında, 2015 yılı hedeflerinin yeniden gözden geçirilmesi ve revize edilmesi zorunluluğu doğdu. "
Konuyla ilgili açıklama yapan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, planın hazırlanabilmesi için yaklaşık 15 aylık bir çalışma yapıldığını, bu çalışma sonrasında ilin tarım haritası oluşturulduğunu kaydetti.
Hazırlanan haritada, belde, köy ve ilçelerde hangi ürünün nerede daha iyi yetiştirilip dünya pazarlarına sunulacağı gibi pek çok hususun birlikte düşünüldüğünü bildiren Lekesiz, plan çerçevesinde çiftçilerin bilinçlendirilerek her türlü konuda desteğin verildiğini ifade etti.
Lekesiz, planın meyvelerinin hedeflenen süreden önce alınmasının memnuniyet verici olduğunu bildirdi. - Hatay
Son Dakika › Yerel › Hatay'ın Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?