Hayata Yeniden "Merhaba" Diyen 30 Çocuk Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Hayata Yeniden "Merhaba" Diyen 30 Çocuk Bir Araya Geldi

Hayata Yeniden "Merhaba" Diyen 30 Çocuk Bir Araya Geldi

Medical Park Antalya Hastane Kompleksi, kemik iliği tedavisi ile yaşama yeniden tutunan yaşları 3 ile 17 arasında değişen 30 çocuk için "Yaza Merhaba" partisi düzenledi.

27.05.2014 18:04

Medical Park Antalya Hastane Kompleksi, kemik iliği tedavisi ile yaşama yeniden tutunan yaşları 3 ile 17 arasında değişen 30 çocuk için "Yaza Merhaba" partisi düzenledi.

Denizim Park'ta düzenlenen partiye aileleriyle birlikte katılan çocuklar, müzik ve oyunlar eşliğinde eğlenceli saatler geçirdi. Kemik iliği naklinden sonra sağlıklarına kavuşan ve eski günlerine geri dönen çocuklar, partide doyasıya eğlendi. Medical Park Antalya Hastane Kompleksi çalışanları Harley Davidson Antalya Grubu'nu da partiye davet ederek, çocuklara sürpriz yaptı. Büyük ilgi gören Harley Davidson Antalya Grubu için çocuklar ve aileleri fotoğraf çektirme yarışına girdi. Bazı çocuklar Harley Davidson'larla kısa bir tur atmanın keyfini yaşadı.

Medical Park Antalya Kompleksi Pediatrik Kemik İliği Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Akif Yeşilipek, "Kemik iliği nakli hastalarımız için sosyal bir aktivite düzenledik. Kemik iliği bildiğiniz gibi çocukluk çağının birçok hastalığının kesin tedavi edici bir yöntemidir. Ancak kemik iliği nakli uzun ve zor bir süreçtir. Hem hasta, hem hasta ailesi hem de biz uygulayıcılar açısından. Buradaki hastalarımız tedavileri sonuca ulaşan, iyileşen hastalarımızdır. Biz böyle bir organizasyon düzenleyerek moral verici bir çalışma yapmayı hedefledik" dedi.

HASTA PSİKOLOJİSİNİN ÖNEMİ

Kemik iliği naklinin uzun ve zor bir süreç olduğunun altını çizen Prof. Dr. Akif Yeşilipek, hastalığın tedavisi için aile ve hasta psikolojisinin çok önemli olduğunun altını çizdi. "Tedavi başlangıcında aileler ile konuşurken bu tedavinin zorlu bir süreç olduğunu anlatıyoruz" diyen Prof. Dr. Yeşilipek, şunları söyledi:

"Çünkü operasyonu gerçekleştirecek hekim grubu ne kadar donanımlı olursa olsun, aile ve hastanın desteği olmadan tedavinin başarıya ulaşması mümkün değildir. Aile desteği ve psikolojik destek çok önemlidir. Çünkü bazı hastalarımız tıbbi açıdan bir sorunu olmadığı halde ruhsal sıkıntıları nedeniyle yapması gerekenleri yapmıyorlar. Zor duruma düşüyorlar. Hatta kaybedebiliyoruz. O nedenle bu tip organizasyonlarla onları bir araya getirip moral kazandırıyoruz."

"SIRA BEKLEYEN HASTA YOK"

Türkiye'de çocuklara kemik iliği naklini değerlendiren Prof. Dr. Yeşilipek, "Türkiye'de çocuklar için yapılan kemik iliği nakli sayısı, Avrupa'nın büyük şehirlerinde yapılanlarla eşit durumda, hatta bazılarından fazla. Sıra bekleyen hastamız yok artık" dedi.

Şu anda en önemli sorununun aile içi vericisi olmayan hastalara verici bulmakta yaşadıkları sorunlar olduğunu belirten Prof. Dr. Yeşilipek, "Bununla ilgili Sağlık Bakanlığı'nın birçok projesi var. Bunun hızlanarak bir an önce sonuçlanacağını ümit ediyoruz. Çünkü genetik farklılıklar nedeniyle yurt dışından kemik iliği bankalarından kemik iliği bulmak zor oluyor" ifadelerini kullandı.

Partiye katılan Antalyaspor'un Avrupa şampiyonu yıldız basketbolcuları da çocuklara Antalyaspor atkısı hediye ettiler. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hayata Yeniden 'Merhaba' Diyen 30 Çocuk Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement