Hayatlarını Mavi Düşlere Adayanlar, Yaz Aylarını Teknede Geçiriyor - Son Dakika
Yerel

Hayatlarını Mavi Düşlere Adayanlar, Yaz Aylarını Teknede Geçiriyor

Hayatlarını Mavi Düşlere Adayanlar, Yaz Aylarını Teknede Geçiriyor

Yeşilin maviyle bütünleştiği eşsiz güzellikteki doğasıyla ziyaret edenlerin vazgeçemediği Muğla'nın Fethiye ilçesi, hayatlarını mavi düşlere adayan yabancı turistlere ev sahipliği yapıyor İçinde yatak odası, mutfağı ve oturma odası bulunan yelkenli teknelerde yaz aylarını geçiren turistler, zaman zaman demir alarak Fethiye Körfezi'nin cennet koylarında gezintiye çıkıyor.

05.06.2014 11:11

UTKU UÇRAK - Deniz tutkunu yabancı turistler yaz aylarını Fethiye'deki marinalara demirledikleri teknelerinde geçiriyor.

Yeşilin maviyle bütünleştiği eşsiz güzellikteki doğasıyla ziyaret edenlerin vazgeçemediği Fethiye, Nisan ayından itibaren hayatlarını mavi düşlere adayan yabancı turistlere ev sahipliği yapıyor.

İçinde yatak odası, mutfağı ve oturma odası bulunan yelkenli teknelerde yaz aylarını geçiren yabancılar, zaman zaman demir alarak Fethiye Körfezi'nin cennet koylarında gezintiye çıkıyor.

Yemek ihtiyaçlarını teknelerinde ya da marinalardaki restoranlarda gideren turistler, evleri olarak gördükleri teknelerinde misafirlerini de ağırlıyor.

Marinalardan elektrik, su ve internet gibi ihtiyaçlarını karşılayan turistlerin çoğu ekim ayında ülkelerine dönüyor.

7 yıldır ilçedeki Yes Marina'ya bağladığı teknesinde yaz aylarını geçiren İsviçreli Jack Mezentin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük yaşlardan beri denizde yaşamayı çok sevdiğini söyledi.

İşi dolayısıyla uzun süre olmasa da tatil günlerini denizde geçirdiğini anlatan Mezentin, şöyle konuştu:

"İsviçre'de demiryolu mühendisliği yapıyordum. Emekli olduktan sonra İsviçre'de pansiyon işlettim. Eşimle denizde yaşama hayalleri kuruyorduk. Daha sonra birlikte Karayip Adalarına gittik ve bir süre teknede yaşadık. Eşim çok memnun kaldı ve bir tekne almaya karar verdik. İsviçre'de tekne almak için araştırma yaparken Fethiye'de kendimize uygun bir tekne olduğunu öğrendik. İlçeye gelip tekneyi aldıktan sonra buradan vazgeçemedik."

"Fethiye, hava karardıktan sonra Rio de Janeiro'ya benziyor"

Mezentin, satın aldıkları teknenin Fethiye ile tanışmalarına vesile olduğunu, güzel bir coğrafyaya sahip ilçenin kendilerine çok iyi geldiğini vurguladı.

Fethiye'yi hava karardıktan sonra Rio de Janeiro'ya benzeten Mezentin, ilçenin en güzel tarafının sürekli çalışan insanları ile İsviçre'ye benzer doğası olduğunu dile getirdi.

Denizde yaşamanın ev kadar kolay olmadığına değinen Mezentin, sıcak su ve evdeki bir çok eşyanın teknede olmamasına rağmen denizde yaşamaktan çok büyük keyif aldığını sözlerine ekledi.

2010'dan bu yana yaz aylarında Fethiye'deki teknesine gelen 68 yaşındaki Carl Ramsey ise kış aylarını İngiltere'de geçirdiğini, yaz aylarında ise farklı yerlere teknesini bağlayarak yaşadığını anlattı.

Eşi ile yaşadığı teknesinde evi kadar rahat ettiğini ifade eden Ramsey, "Bu tekneyi geçtiğimiz yıllarda aldım. Nisan ayı gibi buraya geliyorum ve Kasım'a kadar teknede yaşıyorum. Bazen kızım ve çocukları bizi ziyarete geliyor, onlarla birlikte de kalıyoruz. Teknem 2 kişinin rahat yaşayabileceği büyüklükte. Ev kadar rahat görünmese de ben burada yaşamaktan çok keyif alıyorum" diye konuştu.

Yes Marina sorumlusu Osman Özer de 30 tekne kapasiteli marinalarında müşterilerine günübirlik ve yıllık hizmet verdiklerini söyledi.

Teknelerinde yaşamak için özellikle yaz aylarında Fethiye'ye gelen yabancı turistlere elektrik, su, internet, restoran ve duş hizmeti verdiklerine işaret eden Özer, bölgenin doğası ve deniziyle özellikle yabancıları kendisine hayran bıraktığını vurguladı.

"Uygun fiyatlara konaklayabiliyorlar"

Özer, denizde yaşamayı tercih eden yabancıların bölgeyi çok sevdiğini belirterek, "Fethiye onlar için uygun fiyatlara konaklayabilecekleri bir ilçe. Burada her şeyi bulabiliyorlar. Bunun dışında bölgemiz doğasıyla deniziyle bir bütün olarak ziyaretçilerine hitap ediyor. İlçeye en çok İngiltere, İtalya, Fransa, Avustralya ve Almanya'dan müşteriler geliyor. Biz de onlara en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz" dedi.

Ülkedeki denizcilik faaliyetine gereken önemin verilmediğine dikkati çeken Özer, denizlerin her geçen yıl kirlendiğini, tekne sahiplerine ve ilçeye gelenlere daha iyi bir hizmet götürülmesi için çalışma yapılması gerektiğini kaydetti. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hayatlarını Mavi Düşlere Adayanlar, Yaz Aylarını Teknede Geçiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement