HDP'li Atalan: 4 Parti Koalisyon Kursun - Son Dakika
Yerel

HDP'li Atalan: 4 Parti Koalisyon Kursun

HDP\'li Atalan: 4 Parti Koalisyon Kursun

HDP Batman Milletvekili Ali Atalan, AK Parti, CHP, MHP ve HDP'nin 4 partili demokratik ulus hükümeti önerisinde bulundu.

18.06.2015 15:53  Güncelleme: 11:16

HDP Batman Milletvekili Ali Atalan, mecliteki tüm partilerin aynı hükümet içinde yer alması gerektiğini belirtti.

HDP'li Atalan'ın Koalisyon Önerileri "En fazla oy alan iki parti koalisyon kursun ya da 4 partili Demokratik Ulus hükümeti kurulsun" dedi.

HDP Batman milletvekili Ali Atalan, koalisyon seçenekleri ile ilgili görüşlerini dile getirdi.

Atalan, gündemde olan hükümet ve koalisyon önerilerini anlatırken, tüm fikirleri içinde barındıran 4 partili Demokratik Ulus Hükümeti veya en çok oyu alan iki partinin koalisyon kurması önerlerini paylaştı.

"ÇÖZÜM SÜRECİ İÇİN DEMOKRATİK ULUS HÜKÜMETİ"

HDP'li Ali Atalan, Anayasa ve seçim yasasının değiştirilmesi ile Türkiye'nin önünün açılacağını belirterek "Benim bu konudaki fikrim hükümeti oluşturacak koalisyonun AKP ile CHP arasında olacak sanki; Fakat, bence en fazla oy alan iki parti arasında veya en önemlisi Türkiye'nin demokratikleşmede önünü açacak olan 4 partili Demokratik Ulus hükümeti de kurulabilir. Böyle bir yönetim modeli ile geçici hükümetin oluşmasıyla, çözüm sürecinin nihai hedefe ulaşması, barış, huzur ve yaşanılabilir bir ülke tesisi için önem arz etmektedir. Hangi koalisyon şekli olursa olsun , ülkenin ve milletin yararına olsun" dedi. Kaynak: Batman Gazetesi

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel HDP'li Atalan: 4 Parti Koalisyon Kursun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement