Hekimhan'da Tarımsal Destekler Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Hekimhan'da Tarımsal Destekler Anlatıldı

Hekimhan\'da Tarımsal Destekler Anlatıldı

Malatya’nın Hekimhan ilçesinde, Tarım ve Kırsal Kalkınma Kurumu tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

19.02.2014 17:24

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde, Tarım ve Kırsal Kalkınma Kurumu tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Öğretmenevi Salonu'nda düzenlenen toplantıya; Hekimhan Kaymakamı Mesut Çoban, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Selvi, Hekimhan Belediye Başkanı Mehmet Sait Özoğlu, Ziraat Odası Başkanı Hacı Parmaksız, Belde Belediye Başkanları, köy ve mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

Hekimhan Kaymakamı Mesut Çoban, "Hekimhan olarak öncelikle tüm belde belediye başkanlarımızdan, girişimci vatandaşlarımızdan beldeleri ve kendileri için projeler üretmelerini istiyorum. Zaten bu tür projeleri sunmaya başlarsak gerisi gelir. Kaliteli üretim yapıldığı takdirde pazar sorunu yaşanmamaktadır. Bu fırsatları iyi değerlendirip Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının her kurumuna projeler sunarak desteklemelerden istifade etmeliyiz" dedi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Selvi ise şunları söyledi:

"Bakanlığımızın tarım ve hayvancılık alanlarındaki desteklemeleri devam ediyor. Artık üretmeyene destek yok. Üreteceğiz, belgelendireceğiz ondan sonra hibe ve desteğimizi alacağız. Malatya 500 Milyon lira destekten istifade etti. Bunu daha ileriye taşımak bizlerin elinde. Ne kadar çok proje üretip hayata geçirebilirsek alacağımız desteği arttırmış oluruz. İl Müdürlüğümüze Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 13 proje başvurusunda bulunuldu. İki ayı aşkın süredir gerek il merkezinde gerekse ilçelerimizde bu işin önemini ve başvuru şartlarını anlattık. Maalesef 13 proje başvurusu oldu. Bu sayıyı ne kadar artırırsak desteklemelerden o kadar fazla istifade ederiz. Burada Tarım ve Kırsal Kalkınma Kurumu Uzmanlarının anlatımlarını can kulağı ile dinlersek hangi konularda proje yapabileceğimize karar verebiliriz."

Daha sonra Tarım ve Kırsal Kalkınma Kurumu konu uzmanları Halit Avcı ve Şafak Özen tarafından sunum yapıldı. Sunumun akabinde katılımcılar tarafından sorulan sorular yetkililer tarafından cevaplandırıldı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hekimhan'da Tarımsal Destekler Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement