Hemşirelik Haftası - Son Dakika
Yerel

Hemşirelik Haftası

Hemşirelik Haftası

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Hemşirelik Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

13.05.2014 18:35

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Hemşirelik Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Karaçanta, mesajında, bu özel günün, hemşirelerin toplum sağlığına verdiği ve verebileceği önemli katkılarının tüm bireylere anımsatılması için kutlandığını ifade etti.

Hafta boyunca, hemşirelik mesleğinin toplum yararına gelişiminin önündeki engellere toplumun ve ilgililerin dikkatinin çekilmesi gerektiğini vurgulayan Karaçanta, "Toplumumuzun hak ettiğine inandığımız kapsamlı, nitelikli ve güvenilir hemşirelik hizmetine ulaşabilmesinde hizmetin sunumuna imkan verecek sağlık hizmeti sunum sisteminin yapısı kadar, temel hemşirelik eğitimi, çalışma ve istihdam koşulları, emekleri karşılığında hak edilen ödeme ve güvenli çalışma ortamları da çok önemli belirleyicilerdir" ifadelerini kullandı.

Başkan Karaçanta, şunları kaydetti:

"Hemşirelerin hem birey hem de grup olarak herkese daha iyi sağlık bakım hizmeti sunmaları için etki ve güçlerinin farkına varmaları ve geliştirmeleri gerektiğine inanmaktayım. Hemşirelerimiz, etkili bir ekip üyesi ve lider olabilmek, bireylerin en üst sağlık düzeyine ulaşabilmelerine katkıda bulunmak ve sağlık bakımı alanında farkındalık yaratarak değişim sağlayabilecek kişileri etkilemek için gelişime açık olmalıdır." - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hemşirelik Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement