Hergeleci Güreşlerinde Yeşil Rövanşı Aldı - Son Dakika
Yerel

Hergeleci Güreşlerinde Yeşil Rövanşı Aldı

Hergeleci Güreşlerinde Yeşil Rövanşı Aldı

Kartepe Hergeleci İbrahim Yağlı Güreşleri'nde altınkemer sahibi güreşçilerin arasından Mehmet Yeşil Yeşil başpehlivan oldu.

11.08.2013 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kartepe Hergeleci İbrahim Yağlı Güreşleri'nde altınkemer sahibi güreşçilerin arasından Mehmet Yeşil Yeşil başpehlivan oldu.

Kartepe Hergeleci İbrahim Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı, finalde Sekapark Altınkemer Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Ahmet Kavakçı'yı yenen Mehmet Yeşil Yeşil elde etti. Güreşlerde sakatlıkları nükseden Altınkemer sahibi Ali Gürbüz ile Faruk Akkoyun 2. turda er meydanından ayrılmak zorunda kaldılar.

Kartepe Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel Hergeleci İbrahim Kültür Sanat ve Spor Şenlikleri'nin bu yıl onuncusu Hergeleci Er Meydanı'nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'ın ev sahipliğinde gerçekleşen güreşleri, AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Kocaeli Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, AK Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz, AK Parti İl Teşkilatı Yöneticileri, İl Genel Meclis Başkanı Fahim Kılıç, Sarımeşe eski Belediye Başkanı Ergün Berdan, il genel ve belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, Teksif İş Sendikası Genel Saymanı İbrahim Öner, Kartepe Muhtarlar Dernek Başkanı Hüseyin Türker, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri ile güreşseverler er meydanındaki çekişmeli mücadeleleri zevkle izlediler.

Hergeleci İbrahim Yağlı Güreşleri, Yağlı Güreş Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Taşçı, Bülent Gürbüz, Davut Arslan, Arslan Seyhanlı, Mehmet Atmaca, Kadir Birlik ve Fikret Demir'den oluşan hakem heyeti nezaretinde çekişmeli müsabakalarda, güreşçileri ve izleyenleri cazgırlar Pele Mehmet (Tuna) ile Şükrü Kayabaş coşturdu. Bayramın üçüncü günü Hergeleci İbrahim Er Meydanını dolduran güreşseverler, 13 boyda 256 güreşçinin Minik 1-2, teşvik 1-2, tozkoparan, ayak, deste küçük boy, deste büyük boy, küçük orta küçük boy, küçük orta büyük boy, büyük orta, başaltı ve başpehlivanlık kategorilerinde güreşleri gece 22.30'a kadar keyif içinde takip ettiler. Efsane güreşçiler Sabri Geçer, Davut Arslan ve Göçmen Recep'e spora olan katkılarından dolayı Kartepe Belediyesi'nin plaketlerini de meclis üyeleri takdim etti.

Türk'ün gücünü, cesaretini, çevikliğini anlatan, bu topraklarda yetişip birçok pehlivan yetiştiren Hergeleci İbrahim'in de anıldığı Kartepe Hergeleci İbrahim Yağlı Güreşleri'ne katılan konuklara teşekkür eden Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, "Yöremizden yetişmiş Hergeleci İbrahim'in adının da yaşatıldığı ve ata sporumuzu devam ettirmek için düzeldiğimiz yağlı güreşlere katılan herkese hoş geldiniz sefalar getirdiniz diyorum. Bu spor 650 yıldır Kırkpınar'da milletimizin gücünü, cesaretini, çevikliğini, birlik ve beraberliğini çok güzel anlatmaktadır. Bu sporu bugünlere getiren hayatını kaybetmiş bütün pehlivanlara Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

2004 yılında Sarımeşe'de ata sporunun en iyi şeklide temsil edildiğini hatırlatan Başkan Karabalık, 2010 yılında yapılan Hergeleci Er Meydanı ile de devamlılığının sağlandığına dikkat çekti. AK Parti Belediyeciliğinin en güzel örneklerinden olan sosyal ve kültürel belediyecilik ile gönüllere hizmet etmeye devam ettiklerini kaydeden Başkan Karabalık, "Kartepe'de herkese hizmet ettik. Herkese başkanlık ettik. Her bir hizmetimiz halkımıza hayırlı olsun, helal olsun. Bu ata sporumuza da gösterdiğiniz teveccühten için teşekkür ederim. Sizler izin verdikçe bu hizmetleri görmeye devam edeceğiz" dedi.

Tarihine sahip çıkan milletlerin büyük millet olduğunu hatırlatan AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık ise, "Bu meydanlarda çok daha Gazanfer Bilgeler, Yaşar Doğular, Hergeleci İbrahimler çıkacaktır. Burada güreşen pehlivanlara Allah derman versin. Güreş zeka, güç ve beceri ile ortaya çıkan bir spordur. Güreş sporunu yaşatmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" dedi. Kocaeli Vali Yardımcısı Şükrü Çakır da, Kocaeli Valisi Ercan Topaca'nın selamlarını ilettiği konuşmasında Türk tarihi ile bütünleşmiş bu sporun kıyamete kadar sürmesi için destek olacaklarını dile getirdi. Yağlı güreşler pehlivanların mücadelesi ile sürerken konuklara etli pilav, ayran ve tatlı ikram edildi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hergeleci Güreşlerinde Yeşil Rövanşı Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement