Hıdırellez Eshab-I Kehf'te Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Hıdırellez Eshab-I Kehf'te Coşkuyla Kutlandı

Hıdırellez Eshab-I Kehf\'te Coşkuyla Kutlandı

Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen ve Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından destek verilen, bu yıl 20.'si gerçekleştirilen Eshab-ı Kehf’te Hıdırellez şenlikleri coşkuyla kutlandı.

11.05.2014 15:14

Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen ve Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından destek verilen, bu yıl 20.'si gerçekleştirilen Eshab-ı Kehf'te Hıdırellez şenlikleri coşkuyla kutlandı.

Tarsusluların yoğun ilgi gösterdiği ve Eshab-ı Kehf mağarasının bulunduğu tepede yapılan şenliklere Bursa Tarihi Mehter takımının Eshab-ı Kehf'e girişiyle başlanıldı.

Alkışlar arasında tören alanına gelen mehter takımı burada konser verdi. Konser sonunda Tarsus Belediye Başkanı Belediye Başkanı Şevket Can, mehteran takımını tebrik ederek, plaket sundu.

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Eshab-ı Kehf'in İslam Alemi açısından önemli bir yeri olduğunu belirtti. Can, "Hıdırellez, Hızır ile İlyas'ın buluştuğu, baharın tüm bereketiyle kendisini gösterdiği, tabiatın canlandığı, her tarafın yemyeşil bir renge büründüğü, doğadaki tüm canlıların hareketlendiği, güneşin kendisini artık daha iyi hissettirdiği, beklentilerin, bolluğun, bereketin arttığı önemli bir gün. Hıdırellez, Türk dünyasının mevsimlik bayramı olarak "kış mevsiminin bitip, sıcak yaz günlerinin başladığını" müjdeliyor. Doğanın canlanmasının habercisi olarak görülen bu günde, Hızır ve İlyas'ın her türlü dileği yerine getireceği inanışı yaygın olarak kabul görülüyor. Bu etkinlikteki amacımız hem kentimizi hem de Eshab-ı Kehf'i Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmaktır. Bizim amacımız rutin belediyecilik anlayışının dışında yaşadığımız bu güzel, bu tarihi ve dinlerin buluştuğu, medeniyetlerin kaynaştığı kentimizde geçmişle geleceği buluşturmak, barış ve kardeşliğe hizmet etmek, insanlarımızı yakınlaştırarak Tarsusluluk bilincini geliştirmektir" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus'un 10 bin yıllık tarihi içinde dünya kenti bir yer olduğunu söyledi. Kocamaz, "Hıdırellez geçmişten buna yana atalarımızdan devraldığımız bereketin, bolluğun adeta tabiattan önümüze fışkırdığı çok önemli bir gün Hıdırellez. Milletimizin bir ananesidir Hıdırellez, milletimiz bir ve beraber kılan ortak bir değerimizdir Hıdırellez. Milletimiz tarihin derinliklerinden bugüne ortak değerleriyle dininle, inancıyla, vatanıyla bayrağıyla bir olmuştur. Allah'ın izniyle bundan sonrada bir olmaya devam edecektir" şeklinde konuştu.

Tarsus Kaymakamı Hasan Göç ise yaptığı konuşmada, Hıdırellez coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, günün anlamı belirten bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından bisiklet, Humus, Şalgam, Cezerye ve Baklava yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Türkiye'nin ünlü mevlithanlarından olan Fazlı Çoban, Bilal Demiryürek, Adem Karabey ve Hasan Yeşiller ilahi, mevlit ve Kuran-ı Kerim okudu. Okunan Kur'an-ı Kerim ve ilahler izleyicileri büyüledi. Hocaların okudukları ezan adeta gönülleri okşadı.

Daha sonra Hıdırellez Şenliği kılınan öğlen namazının ardından Halil İbrahim sofrası ile Eshab-ı Kehf'teki törenleri sona erdi.

Program sonunda protokol anneler günü nedeniyle gül dağıttı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hıdırellez Eshab-I Kehf'te Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement