Batmanda, Ramazanın ilk gününden bu yana yaklaşık 15 hırsızlık vakası meydana geldi.
Polise başvuran mağdurların yanı sıra polise gitmeyenlerin de olduğu düşünüldüğünde Ramazan ayında bile hırsızlık olaylarının dinmediği ortaya çıktı. İşte, polis bültenine yansıyan hırsızlık vakalarının bir bölümü…
Gündüz vakti Turgut Özal Bulvarında kaldırımda yürüyen bayan, gaspçıların saldırısına uğradı. Telefonla konuşurken arkasından gelen 17-18 yaşlarında bir gencin, elindeki telefonu alarak kaçtığını belirten C.Y. adlı bayan, polise giderek şikayetçi oldu.şüpheliyi belirleyen polis, gaspçının yakalanması için çalışma başlattı.
Turgut Özal Bulvarında esnaflık yapan H.K. adlı esnaf, işyeri önünde komşusu ile konuştuğu esnada, kasada bulunan 1.800 TL parasının çalındığını fark etti. Polisi arayan mağdur esnaf, işyeri güvenlik kamera görüntülerini teslim ederek, hırsızın bir an önce bulunmasını istedi.
İ.B. adlı bayan, çarşıda alış veriş yaptığı esnada, çocuk arabasına takılı vaziyette bulunan içerisinde, 200 TL para, 1 adet gümüş yüzük ile çocuğuna ait nüfus cüzdanı bulunan çantanın çalındığını belirtti. Karakola giden mağdur bayan, hırsızların bir an önce yakalanmasını istedi.
Başka hırsızlık olayı ise semt pazarında yaşandı. M.A. adlı bayan, pazarda alış veriş yaptığı esnada, içerisinde, bankamatik kartları, sürücü belgesi ile 50 TL para bulunan cüzdanın çalındığını belirterek polis karakoluna gitti.
Ayrıca, A.G. adlı Suriyeli sığınmacının evine giren hırsızlar, içinde 10 TL para, kişisel belge ve pasaportların olduğu çantayı çaldıklarını belirtti.
Hırsızlık olayları bir yana minibüse binen yurttaşlar, yankesicilerin hedefi oluyor. Cebinde sadece 10 TL parası olan V.D. adlı şahıs, yankesicilerin parasını çaldığını iddia ederek polise karakoluna giderek şikayetçi oldu.
Ayrıca, İluh Mahallesinde S.D. adlı yurttaşa ait motosikleti çalan hırsızlar izlerini kaybettirdiler. Yine Ramazan orucu ve Allah korkusu bilmeyen hırsızlar, M.K. adlı vatandaşın evine girdiler. Mağdur vatandaşa ait ikamete, kapı göbek kilidinin kırılması suretiyle girilerek, 3 adet altın yüzük, 6 adet altın kolye, 1 adet çeyrek altın, 1 adet altın küpe, 2 adet altın bileklik ile 2 adet saatin çalındığı öğrenildi.
Polis, yaşanan hırsızlık olayları ile ilgili soruşturma başlattı.
Son Dakika › Yerel › Hırsızlar Ramazan Orucu Dinlemiyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.