Hisarcık'ta "Kaymakamlar Toplantısı" - Son Dakika
Yerel

Hisarcık'ta "Kaymakamlar Toplantısı"

Hisarcık\'ta "Kaymakamlar Toplantısı"

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, "Tavukçuluk konusunda Tavşanlı'nın, hayvancılık konusunda Çavdarhisar'ın, tarım ürünleri konusunda Altıntaş ve o hattın kümelenmesi, yani sektörlerin belirli alanlara yayılması lazım" dedi.

16.11.2012 12:20

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, "Tavukçuluk konusunda Tavşanlı'nın, hayvancılık konusunda Çavdarhisar'ın, tarım ürünleri konusunda Altıntaş ve o hattın kümelenmesi, yani sektörlerin belirli alanlara yayılması lazım" dedi.

Çiftçi, Hisarcık Kaymakamlığı'nda düzenlenen aylık olağan "Kaymakamlar Toplantısı"nda, ilçelerde hedeflerin belirlenerek bu konuda çalışmalar yapılmasını istedi.

Yatırımcıların, ilçelere yatırım yapması, onlara fırsat ve imkanlar sunulmasıyla ilgili de çalışmalar yapılması gerektiğini belirten Çiftçi, şöyle konuştu:

"Özellikle turizm bölgelerinde yatırım yapacaklarla ilgili alanları ve ne kadar Hazine yeri olduğunu web sayfamızda yayınlıyoruz. Burada çok farklı görüşler olabilir. İhtilafsız yer bulup yatırımcı getirmenin yollarını aramaya çalışmak gerekiyor. Kültür turizmi, inanç turizmi, tarih turizmi, ilimizde yapılabilir. Eğitimin bizatihi içinde olmanızı arzu ediyorum. Eğitim bizlerin olmazsa olmazı. Mutlaka eğitimin içinde olalım ki, insanları geleceğe hazırlayalım. İnsanları gelecek yüzyıllara gelecek yıllara hazırlayalım ki, bu insanlar başarılı olsun. Hazırlayamazsak geriye doğru gideriz. Tarım sektöründe her ilçemizde yapılabilecek farklı imkan ve alanlar var. Bunları da araştırıp uygulamaya geçirmek, tarımdaki insanları da teşvik etmemiz gerekiyor. Tarım ve hayvancılıkta organize sanayi bölgeleri kurulmaya başlandı. Özellikle Çavdarhisar'da belirli bir aşamaya geldik. Merkezde de belli bir aşamaya getirdik ve tabii ki, kümelenmeyi de arzu ediyoruz. Tavukçuluk konusunda Tavşanlı'nın, hayvancılık konusunda Çavdarhisar'ın, tarım ürünleri konusunda Altıntaş ve o hattın kümelenmesi, yani sektörlerin belirli alanlara yayılması lazım."

-"Değişime açık olun, kendinizi yenileyin"-

Çiftçi, Kütahya'nın tek başına güzelleşmesinin değil, ilçeleriyle beraber güzelleşmesinin önemli olduğuna dikkati çekti.

Kütahya'nın bütünlüğünü sağlama konusunda ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Mutlaka tecrübelerimizi birbirimizle paylaşmamız gerekiyor. Bu tür toplantılarda da varsa ilginç gördüğünüz, mutlaka paylaşmayı arzu ettiğiniz şeyleri paylaşın. Gelecek nesillere ve buradaki arkadaşlarımıza da faydalı olur. Bütün iş ve işlemlerimizi yaparken hukuka uygun olacak. Yani hukuksuz hiçbir şey olmaz. Bütün kamu ile ilgili iş ve işlemlerin hukuk kurallarına uygun olmasına dikkat edilecek. Olaylara çözüm odaklı yaklaşılacak ve bunlar insan hakları çerçevesinde yapılacak. Dolayısıyla insanlarla konuşarak, tartışarak karar vermemiz lazım. Her şeyin bir çözümü var. Her şeye bir çözüm odaklı yaklaşmamız gerekiyor. Ulaşılabilir olun. Herkes size ulaşabilsin. Olaylar sizi değil, siz olayları yönetin. Değişime açık olacağız. Kendinizi mutlaka yeniliklere açık hale getirin. Değişime açık olun, kendinizi yenileyin. Algıyı çok iyi yönetin. Algının çok iyi yönetilerek halkın haber aldığı kaynaklar kullanılarak çalışmalar hakkında halkın bilgilendirilmesi sağlanmalı."

Toplantıda, Vali Yardımcıları Mustafa Haluk Saygı ve Metin Selçuk ile ilçe kaymakamları hazır bulundu.

Muhabir: Sedat Gök

Yayıncı: Mürsel Çetin - KÜTAHYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hisarcık'ta 'Kaymakamlar Toplantısı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement