Hisarcık'ta Kiraz Festivali - Son Dakika
Yerel

Hisarcık'ta Kiraz Festivali

Hisarcık\'ta Kiraz Festivali

Kütahya'nın Hisarcık ilçesi Kutlubeyler köyünde, bu yıl ikincisi düzenlenen Kiraz Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

29.06.2013 19:02

Kütahya'nın Hisarcık ilçesi Kutlubeyler köyünde, bu yıl ikincisi düzenlenen Kiraz Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Kirazıyla ünlü Kutlubeyler köyünde düzenlenen festival etkinliklerine, Hisarcık Kaymakamı Bedir Deveci, Garnizon Komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ahmet Özenç, bazı mahalle ve köy muhtarları ile köy halkı katıldı.

Kutlubeyler köyü 2. Kiraz Festivaline 14 kiraz yetiştiricisi katıldı. Hisarcık Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Karakurt, Kütahya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisleri Coşkun Güler ve Nevzat Çetin'den oluşan jüri tarafından meyve puanında kirazlara büyüklük, meyve, tat, renk, pazarlama ve görünüş olarak 50 puan üzerinden, tarla puanında bahçe durumu, sulama yöntemi, bahçe çit ve bakımı, anaç şekli ve bahçe büyüklüğü konularında 50 puan üzerinden puan verildi. En iyi kiraz yarışmasında İsa Gök birinci, Mustafa Arı ikinci, Fehmi Yumruk üçüncü oldu. Yarışma sonunda birinci olan yarışmacıya Hisarcık Kaymakamlığı tarafından Cumhuriyet altını, ikinci gelen yarışmacıya Hisarcık Ziraat Odası tarafından yarım altın ve üçüncü gelen yarışmacıya Kaymakamlıkça çeyrek altın hediye edildi. Ayrıca yarışmacılara köy muhtarlığı tarafından Teşekkür Belgesi verildi.

Kütahya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Mustafa Kurt festivalde yaptığı konuşmada, Kütahya meyveciliği hakkında analiz yapmak istediğini söyleyerek," İlimizin 375 bin hektar tarım arazisi vardır. Bu arazinin yüzde 2'sinde meyvecilik yapılıyor. Yani 7-8 bin hektar civarında. Aslında büyüklüğüne göre ufak bir rakam." dedi

Sulu tarımın kuru tarıma göre daha fazla gelir getirdiğine vurgu yapan Kurt, "Sulu tarımdan sonra en çok gelir getiren sebzecilik, meyvecilik ve seracılıktır. Dolayısıyla meyvecilik tarım sektöründe gelir getirici özelliği itibarıyla ortalamanın üzerinde iktisadi kazanca neden olan bir sektördür. Bu nedenle tarım sektöründe meyveciliğin önemsenmesi gerekmektedir. " diye konuştu.

Yarışma sonrası festival etkinlikleri çerçevesinde sahne alan Türk Halk Müziği sanatçıları Sami Dinç ve Aslı Şahin, Mamaklı Caner, Komedi Dans Üçlüsü, Egeli Fadime ve Damla Dural. İzleyenlere müzik ziyafeti sundular. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hisarcık'ta Kiraz Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement