Honaz Belediyesi Sokak Hayvanları Mama Üretim Tesisi'ni Faaliyete Açtı - Son Dakika
Yerel

Honaz Belediyesi Sokak Hayvanları Mama Üretim Tesisi'ni Faaliyete Açtı

Honaz Belediyesi Sokak Hayvanları Mama Üretim Tesisi\'ni Faaliyete Açtı

Honaz Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde Sokak Hayvanları Mama Üretim Tesisi'ni faaliyete açtı. Tesiste, yemek artıkları modern işleme teknikleriyle mama haline getirilerek sokak hayvanlarına dağıtılacak.

06.10.2023 12:28  Güncelleme: 13:14

Honaz Belediyesi, önemli projeleri arasında yer alan Sokak Hayvanları Mama Üretim Tesisi'ni 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde törenle faaliyete açtı.

Mama Üretim Tesisi'ni Denizli'de uygulayan ikinci belediye olan Honaz Belediyesi Sokak Hayvanları Mama Üretim Tesisi, 4 Ekim Hayvan Koruma Günü'nde faaliyete açıldı. Açılışa, Denizli Hayvan Hakları Denizli Platformu Kurucusu ve Denizli Hayvan Dostları Derneği Başkanı Bülent Gökçe ve dernek üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Tesiste yemeklerden arta kalan gıdalar toplanarak, mama üretim cihazında modern ileri işleme teknikleri ile sokak hayvanları için mama haline getirilecek. Mamalar kullanıma hazır hale geldikten sonra vakumlanarak paketlenecek ve paketlenen mamalar günlük olarak sokak hayvanlarına ulaştırılmak üzere dağıtılmaya başlanacak.

GÜNLÜK 300 CAN DOSTA MAMA DESTEĞİ

Açılış töreninde konuşan Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, "Kendisi küçük gibi görünen amacı hizmeti kalbe dokunuşu çok büyük olan bir tesisin açılışını yapıyoruz. Dünya sadece insanların yaşam alanı değil milyonlarca canlıların yaşam alanı, maalesef insan eliyle kaybedilmiş hakları, özgürlükleri ve yaşam alanları olumsuzlukları bizim yaşattığımız doğal hayatlar var. Doğal hayatı olduğu gibi devam ettirebilmek ve onlara destek olmak sosyal dengeyi, canlıların dengesini birçok insanın gönlünden geçirdiği fakat paydaş olamadığı hayvanların çözümü için bizde Honaz Belediyesi olarak bu sorunu çözmek istedik" dedi.

Başkan Kepenek, şöyle devam etti:

"Sokak hayvanlarımıza yeterli olmadığı takdirde bir veya iki makine daha ekleyerek tesisimize ilave edeceğiz. Tüm canlıların doyabileceği bir ortam yaratmamız gerekiyor. Ben telsisin hayırlı olmasını diliyorum Honaz'da ki hayvan severleri personelimin buradan mamalarını alarak evlerine götürmelerini evsel atıklarını buraya getirip makinelerde üretim için destek vermelerini rica ediyorum. Çünkü sürdürülebilir doğa hayatını birlikte gerçekleştirmek istiyorum. Ben bu projede görev alan bütün dostlarıma, personelime ve bizi yalnız bırakmayan sokak hayvanlarının büyük destekçisi Denizli Hayvan Hakları Denizli Platformu Kurucusu ve Denizli Hayvan Dostları Derneği Başkanı Bülent Gökçe'ye ve dernek üyelerine teşekkür ediyorum."

Açılış töreni, kurdele kesiminin ardından sona erdi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Honaz Belediyesi Sokak Hayvanları Mama Üretim Tesisi'ni Faaliyete Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement