Horasan Meslek Yüksekokulu'nda Eğitim Öğretim Başladı - Son Dakika
Yerel

Horasan Meslek Yüksekokulu'nda Eğitim Öğretim Başladı

Horasan Meslek Yüksekokulu\'nda Eğitim Öğretim Başladı

Atatürk Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulan Horasan Meslek Yüksekokulunda eğitim öğretim başladı.

14.11.2012 10:39

Atatürk Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulan Horasan Meslek Yüksekokulunda eğitim öğretim başladı.

Horasan Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yüksel Özdemir, Erzurum'un en gelişmiş ve en büyük ilçelerinden biri olmasına rağmen Horasan'da yüksek öğretim imkanının bulunmamasının önemli bir eksiklik olduğunu ifade ederek, "Yüksekokulumuzun kurulması Rektörümüz Prof. Dr. Hikmet Koçak Hocamızın isteğiyle karar verilmiş ve yine Sayın Rektörümüzün büyük destekleriyle bugün okulumuzu açmak üzere bir araya toplanmış bulunmaktayız" dedi.

"Ticaretin eskiden çok önemli olduğu tarihi İpekyolu üzerinde bulunan Horasan'da açılan yüksek okul ilçeyi tarihi önemine bugün bir adım daha yaklaştırdı", diyen Özdemir, şunları kaydetti: "Elektrik, Sivil Savunma İtfaiyecilik, Bilgisayar Programcılığı, Laborant, Veteriner Sağlık, Özel Güvenlik Programlarına sahip yüksekokulumuzda 210 öğrenci eğitim görmeye başladı. Süreç içerisinde açılacak yeni bölümlerle yüksekokulumuz hızla büyümeye devam edecektir."

Açılışta bir konuşma yapan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, göreve geldiklerinde bazı ilçelerde yüksekokul olmadığını anımsatarak, bunlardan birinin de Horsan ilçesi olduğunu ifade etti. Koçak, "Horsan, Erzurum'un stratejik öneme sahip büyük bir ilçesidir. Bugüne kadar bu güzel ilçemizde bir yüksekokulumuzun olmaması önemli bir eksiklikti. Şimdi bu eksikliği gidermiş durumdayız."

Yüksekokulların Türkiye genelinde henüz arzu edilen seviyeye ulaştırılamadığını anlatan Koçak, şunları kaydetti: "Meslek yüksekokullar mezunları ihtiyacımız olan mezunlardır. Daha kolay iş bulan, sanayide, çeşitli sektörlerde çalışan ve ilerleme imkanı bulan elemanlardır. Horasan Meslek Yüksekokulumuzda açılan bölümler piyasanın ihtiyaç duyduğu alanlarla ilgilidir. Bu bölümlerden mezun olan öğrencilerimiz kısa sürede iş imkanına kavuşacaktır."

Horsan halkına da seslenen Rektör Koçak, "öğrencilerinize ve okulunuza sahip çıkın. Öğrencilerin barınma ve sosyal hayatlarını en iyi şekilde geçirmeleri için destek verin" dedi.

Halk oyunları gösterisinin sunulduğu açılışta Horsan Meslek Yüksekokulu'na katkı sağlayan iş adamları ile gazeteci Necati Karakaş'a teşekkür plaketi verildi.

Açılışa Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Küfrevioğlu, Dekanlar, öğretim üyelerinin yanı sıra Horsan İlçe Kaymakamı Emre Çınar, Belediye Başkanı Abdulhatem Bastem, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Budak, MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Mustafa Güvenli, İlçe Garnizon Komutanı, halk ve öğrenciler katıldı. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Horasan Meslek Yüksekokulu'nda Eğitim Öğretim Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement