İHD'den 'Dokunulmazlık' Açıklaması - Son Dakika
Yerel

İHD'den 'Dokunulmazlık' Açıklaması

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Akbulut, milletvekili dokunulmazlığıyla ilgili bir açıklama yaptı.

03.05.2016 15:28

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Akbulut, milletvekili dokunulmazlığıyla ilgili bir açıklama yaptı.

İHD Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Akbulut, Türkiye'de kişi güvenliği ve özgürlüğü hakkının sürekli ihlal edildiğini söyledi. Özellikle HDP ve DBP içerisinde siyaset yapıp, ifade ve örgütlenme özgürlüğü hakkını kullanan kişilere yönelik yaygın gözaltı ve tutuklama furyasının devam ettiğini belirten Akbulut, şöyle konuştu:

"Temmuz 2015'te başlayan ve devam eden bu son süreçte önce HDP'li ve şu an DBP'li 21 belediye eş başkanı tutuklu, 8'i hakkında yakalama kararı bulunmaktadır. Belediye meclis üyelerinden 36'sı tutuklu olup, 24'ünün de görevine son verildi. İl genel meclis üyelerinden 6'sı tutuklu olup, 4'ünün de görevine son verilmiştir. Bu gidişin son ayağı olarak HDP'li milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması amaçlanmaktadır. Yaşanan gözaltı ve tutuklamalara baktığımızda, bu gidişatın tehlikeli ve şiddet seçeneğini öne çıkaran bir seçenek olduğunun anlaşılması gerekmektedir. Türkiye'nin HDP milletvekillerine yönelik ayırımcı tutum içerisine girmemesini ve yeniden bir barış sürecinin inşa edilebilmesi için dokunulmazlıklar konusuna girmemesi gerektiğini kamuoyunun önünde ifade ederiz. Milletvekillerinin vicdani kanaatlerini öne çıkararak bu anayasaya aykırı teklifi kabul etmemelerini beklemekteyiz." - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İHD'den 'Dokunulmazlık' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement