İhramcızade Kültür ve Sanat Merkezi 2 Ağustos'ta Açılacak - Son Dakika
Son Dakika Logo

İhramcızade Kültür ve Sanat Merkezi 2 Ağustos'ta Açılacak

31.07.2012 14:40

İhramcızade Kültür ve Sanat Merkezi'nin 2 Ağustos'ta açılacağı bildirildi.

İhramcızade Kültür ve Sanat Merkezi'nin 2 Ağustos'ta açılacağı bildirildi.

Sivas Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Sivas Belediyesi'nin, tarihi mirası ayağa kaldırarak işlevsellik kazandırma çalışmaları kapsamında restore ettiği Çorapçı Hanı'nın, İhramcızade Kültür ve Sanat Merkezi olarak 2 Ağustos Perşembe günü saat 15.00'te gerçekleştirilecek törenle hizmete açılacağı belirtildi.

Sivas'ın büyük evliyalarından İsmail Hakkı Toprak Hazretleri'nin bir müddet kullandığı ve İslami ilimlerini öğrettiği, Sivas'ın önemli tarihi eserlerinden olan, yaklaşık 150 yıllık geçmişi bulunan ve aslına uygun olarak restore edilen Çorapçı Hanı'nın, İhramcızade Kültür ve Sanat Merkezi olarak hizmet vereceği kaydedildi.

Açıklamada, "Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün katılımlarıyla gerçekleştirilecek Çorapçı Hanı İhramcızade Kültür ve Sanat Merkezi'nin açılış töreninde tüm halkımızı aramızda görmekten mutluluk duyarız" denildi.

Muhabir: Ahmet Ekici

Yayıncı: Önder Felek - SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İhramcızade Kültür ve Sanat Merkezi 2 Ağustos'ta Açılacak - Son Dakika


Advertisement