Ikyb Milletvekilerinden Altunsa'ya Övgü Yağdı - Son Dakika
Yerel

Ikyb Milletvekilerinden Altunsa'ya Övgü Yağdı

Ikyb Milletvekilerinden Altunsa\'ya Övgü Yağdı

Gaziantep’te çeşitli incelemeler yapmak için gelen Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi (IKYB) Parlamentosu, Tüketici Hakları ve Ticaret Komisyonu Milletvekillerinden oluşan heyet, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerini ziyaretlerinin ardından, Irak’a ihracat yapan ve yaptığı ihracattaki markaları Iraklılar tarafından sevilerek tüketilen Altunsa’nın üretim tesislerinde incelemeler yaptılar.

20.02.2015 11:06

Gaziantep'te çeşitli incelemeler yapmak için gelen Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi (IKYB) Parlamentosu, Tüketici Hakları ve Ticaret Komisyonu Milletvekillerinden oluşan heyet, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerini ziyaretlerinin ardından, Irak'a ihracat yapan ve yaptığı ihracattaki markaları Iraklılar tarafından sevilerek tüketilen Altunsa'nın üretim tesislerinde incelemeler yaptılar.

Altunsa Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya'dan bilgi alan milletvekilleri, modern ve hijyenik bir yapıya sahip olan tesislerden dolayı Altunkaya'yı kutladılar. Altunsa üretim tesislerinde inceleme yapan Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Parlamentosu Milletvekili Majit Otham Tawfeeg Başkanlığındaki yedi kişilik IKYB milletvekili heyeti ve Ekonomi Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi (ÜGD) Genel Müdürü Dr. Mehmet Karabay ve beraberindeki uzman heyet, yağ ve çocuk bezi üretim tesislerini inceledi. Sektörün en son gelişmiş teknolojisine sahip olan Altunsa Grup Üretim Tesislerini çok beğendiklerini ifade eden Majit Otham Tawfeeg, "Gaziantep ülkemize gerçekleştirilen ihracatın merkezi konumunda. Modern üretim tesisleriyle el değmeden üretilen ürünlerin ülkemizde tüketilmesi bizleri mutlu ediyor. Parlamento olarak TSE benzeri bir kanun üzerinde çalışıyoruz. Gaziantep'te incelemesini gerçekleştirdiğimiz Altunsa üretim tesisleri TSE yanında dünyanın birçok üretim belgesine sahip bir kuruluş. Amacımız halkımıza sağlıklı ürünlerin gönderilmesini sağlarken kendi ülkemizde de tüketici haklarının evrensel boyutlarda uygulamaya geçilmesini sağlamak. Bu ziyaretimizde özellikle Gaziantep'i seçtik. Çünkü Kuzey Irak Bölgesel Yönetiminin bütün gıda ürünleri Gaziantep'ten gelmektedir. Burada tesisleri inceleyecek gerekli notlarımızı alacağız. Türk Standartları Enstüsü belgesi olan ürünlerin ülkemize giriş yapmasını istiyoruz. Bunun için kendi parlamentomuzda yasal düzenlemeler gerçekleştireceğiz. Türkiye'de yapacağımız incelemelerle buradaki tüketici koruma yasalarının bir benzerini bizde uygulamak istiyoruz. Bu ziyaretimiz Türk ürünleriyle ilgili bazı olumsuz algıların değişmesi açısından da bizim için önemli. Bu modern üretim tesislerini gördükten sonra ön yargılarımız kalktı. Buradaki tesislerde ham maddeden üretime ve üretim sonrası ürünlerin tüketiciye gideceği bütün safhalarla buralardaki laboratuvarları da inceledik. Gerçekten her şey istediğimiz standartlarda gerçekleştiriliyor. Altunsa yetkililerini yürekten kutluyorum" dedi.

KUZEY IRAK YÖNETİMİ GAZİANTEP VE TSE'Yİ MERCEK ALTINA ALDI

Yedi kişilik IKYB milletvekili heyeti ve ÜGD Genel Müdürü Dr. Mehmet Karabay ve beraberindeki uzman heyet, GAİB hizmet binasında gerçekleştirdikleri toplantının ardından bu ülkeye ihracat gerçekleştiren birçok firmada incelemelerde bulunarak üretim kalitesi yanında uygulanmakta olan üretim standartları ve tüketici haklarının korunmasına yönelik yapılan çalışmaları da mercek altına aldı. Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Parlamentosu'nda hazırlanacağını düşünülen ve TSE benzeri bir birim için ön hazırlık çalışması yapılıyor ve burada Türkiye modeli baz alınacak. Kuzey Irak Yönetimi heyetiBaşkanı Tawfeeg, "Elbette bu önemli bir gelişme ve Kuzey Irak Bölgesel Yönetiminin Türk Standartları Enstitüsü'ne benzer bir yapılanma için Türkiye modelini alması hepimiz için güzel bir olay. Bizler gerek ihracatçı gerekse üretici olarak Türkiye'de üretilen ürünlerin dünya pazarlarında etkin konumlanması ve aranan markalar haline gelebilmesi için elimizden genleri yapacağız" dedi.

Ziyaretin ardından Altunsa Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya'ya el dokuma bir halı hediye eden Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Parlamentosu Milletvekili ve Tüketici Hakları ve Ticaret Komisyonu Başkanı Majit Otham Tawfeeg ve beraberindeki heyet günün anısına hatıra fotoğraf çektirerek üretim tesislerinden ayrıldılar. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ikyb Milletvekilerinden Altunsa'ya Övgü Yağdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement