İncirlik'teki Camiyle İlgili İddialar - Son Dakika
Yerel

İncirlik'teki Camiyle İlgili İddialar

İncirlik\'teki Camiyle İlgili İddialar

Adana Müftüsü Arif Gökce, Kur'an-ı Kerim'in parçalandığı iddialarıyla ilgili konuştu.

10.01.2013 17:40  Güncelleme: 19:06

Adana Müftüsü Arif Gökce, 10. Tanker Üs Komutanlığı'ndaki mescidin tahribat neticesinde ibadete kapatıldığı ve Kur'an-ı Kerim'in parçalandığı iddialarıyla ilgili olarak, "İddialar sabit olmadan gerçek kabul edilemezler. Bu tür mabetlere, başta camiler olmak üzere hangi dinin, hangi inancın mabedine böyle bir yanlışlık yapılsa, saldırı olsa biz ona üzülürüz" dedi.

Gökce, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, iddialara konu olan askeri üs bünyesinde müftülüğe bağlı, ibadet amacıyla açılış izni verilmiş herhangi bir cami bulunmadığını belirterek, resmi bir görevlinin de burada görevli olmadığını ifade etti.

Konuyu basından öğrendiklerini anlatan Gökce, "Bu tür konular mutlaka yetkililer tarafından, suç teşkil ediliyorsa, kovuşturuluyordur. Mutlaka yetkililer böyle bir araştırma içerisindedirler" dedi.

Üs içerisinde ibadet etmek isteyenlere bir oda ayrılmış olabileceğini belirten Gökce, şöyle devam etti:

"Hangi dinin mabedi olursa olsun böyle bir saldırı varsa, yapılırsa; ki biz yapıldığından emin değiliz; bu konuda bize çok net bir bilgi gelmiş değil. Basından da takip ettiğimiz kadarıyla iddia deniliyor. İddialar sabit olmadan gerçek kabul edilemezler. Bu tür mabetlere, başta camiler olmak üzere hangi dinin, hangi inancın mabedine böyle bir yanlışlık yapılsa, saldırı olsa biz ona üzülürüz. Çünkü inanç kutsaldır. Biz kiliseye de, havraya da yapılsa, Afrika'nın en ilkel kabilelerinden birinin inancına denk gelen bir ibadethaneye de bu tür yanlışlar yapılsa onlara da aynı duyarlılığı göstermeliyiz."

Gökce, Adana'da yaşayanların çok huzurlu olduğunu ve bu güzelliklerin paylaşılması gerektiğini belirterek, "Yanlış yapanların hiçbir zaman yaptığı yanlış yanına kalmaz. Bu tür inançlara saldırılar suç teşkil etmektedir. Mutlaka yetkililerin bir çalışma yaptığını zannediyorum. Bu karşılıksız kalmaz böyle bir durum varsa" diye konuştu.

Müftü Gökce, bir soru üzerine, iddialarla ilgili ABD'nin Adana Konsolosluğu yetkilileriyle herhangi bir görüşmelerinin olmadığını belirterek, "Biraz durulması lazım bu işlerin. Mutlaka oradaki yetkililer, bu konuyu araştıran makamlar bir çalışma yapıyorlardır. Bunların bir süre sonra netleşeceği kanaatindeyiz. Onun için şu an da biraz durulmasını bekliyoruz" dedi.

Muhabir: Anıl Bağrık

Yayıncı: İsa Sansar - ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İncirlik'teki Camiyle İlgili İddialar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement