İş Dünyasının Başarılıları Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika
Yerel

İş Dünyasının Başarılıları Öğrencilerle Buluştu

İş Dünyasının Başarılıları Öğrencilerle Buluştu

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) 2. İnsan Kaynakları Zirvesine katılan bazı önemli şirketlerin üst düzey yöneticileri, öğrencilere deneyimlerini aktararak başarılı kariyer yaşamlarını paylaştı.

13.03.2017 11:10

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) 2. İnsan Kaynakları Zirvesine katılan bazı önemli şirketlerin üst düzey yöneticileri, öğrencilere deneyimlerini aktararak başarılı kariyer yaşamlarını paylaştı.

Çalışma yaşamında fark oluşturanlar, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) 2. İnsan Kaynakları Zirvesinde deneyimlerini aktardı. İnsan kaynakları yöneticileri ile öğrencilere yönelik gerçekleştirilen zirvede, bazı önemli şirketlerin üst düzey yöneticileri Nurten Öztürk, Joachim Hensch, Mete Meleksoy, Güntulu Peker Pamuk başarılı kariyer yaşamlarını öğrencilerle paylaştı.

Etkinliğin açılışında konuşan İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan, iş yaşamında fark oluşturan girişimci bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini belirterek, "Gençlerimiz, güçlü akademisyen kadromuz ve iş dünyasının deneyimli insanlarından teorik ve pratik bilginin harmanlanmış halini alıyorlar. Ardından yaptıkları stajlarında iş yaşamını deneyimliyor, taze bilgilerini pratik yaşamla daha fazla birleştiriyorlar. Onların karşısında iş yaşamında fark oluşturan temsilcilerin olması en büyük kazançlarıdır. İlham alabilecekleri fark oluşturan ve ülkemizin geleceğine yön veren iş liderleri deneyimlerini aktarıyor" dedi.

İEÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Fehmi Baklacı da, zirvede fark oluşturmanın ve sürdürülebilir başarılar elde etmenin yoluna tanıklık ettiklerini söyledi. Zirveye katılan bir petrol şirketinin yönetim kurulu kurucu üyesi Nurten Öztürk, ticaret hayatındaki başarılarının önemli sebebinin sosyal sorumluluk projelerinin olduğunu kaydetti. Eğitim konusunda faaliyet gösteren vakıfın genel müdürü Mete Meleksoy, sloganlarının 'nitelikli eğitimin her çocuğun hakkı olduğunu' ifade ederek, "Eğitim nitelikli ve eşitlikçi olacak. Her şeyin özü özgürlük, özgür düşünce ve ifade özgürlüğüdür. Vakfımızın temeli sevgi, ilgi, özendir ve temelinde insan vardır. Çocuk özgürdür, hayalleri için desteklenmelidir. 22 yılı geride bıraktık, 23. yılımızdayız. 70 bin gönüllüyle yılda 150 bin çocuğa ulaşıyoruz. 22 yılda 2 milyon 500 bin çocuğa ulaştık. Gönüllülerimiz çoğunlukla üniversite ve Eğitim Fakültesi öğrencileri, bu konuda da çok şanslıyız. Gönüllülerimiz öğretmenden çok birer rol model oluyor" diye konuştu.

"Teknolojinin gücü"

Ünlü bir giyim firmasının İzmir Genel Müdürü Joachim Hensch de, teknolojinin sadece iş yerlerinde değil, hayata ve kıyafetlere girdiğini anlattı. Zirvede, İEÜ İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burcu Güneri Çangarlı ve İEÜ EKOEĞİTİM Müdürü Dr. Esin Çağlayan tarafından iş yaşamında değerler ve beklentiler başlıklı online anket yapıldı. İEÜ İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nilgün Gürkaynak moderatörlüğünde Sevgin İşlekel, Yeşim Güra ve Didem Çerçi, iş yaşamında kadının rolünü tartıştı. Aşkın Cavaş ve Burcu Berker Kanber de insan kaynaklarında fark oluşturan uygulamaları aktardı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İş Dünyasının Başarılıları Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement