İsabeyli'de 3. Cumhuriyet Rallisi Heyecanı - Son Dakika
Yerel

İsabeyli'de 3. Cumhuriyet Rallisi Heyecanı

İsabeyli\'de 3. Cumhuriyet Rallisi Heyecanı

Ege Otomobil Sporları Kulübünün (EOSK) tarafından Aydın'ın Nazilli ilçesine bağlı İsabeyli beldesinde organize edilen Türkiye Cumhuriyet Rallisi sona erdi.

28.10.2013 17:39

Ege Otomobil Sporları Kulübünün (EOSK) tarafından Aydın'ın Nazilli ilçesine bağlı İsabeyli beldesinde organize edilen Türkiye Cumhuriyet Rallisi sona erdi.

Mahalli otokros yarışlarının ardından ikinci gün devam eden ve Aydın'da 3. kez yapılan Cumhuriyet rallisinde kazalar ve araç yangını ön plana çıktı. Zorlu parkurda pilotlar zor anlar yaşarken yarışmada Kategori 1'de mücadele eden Aslıhan Songül ve Buse Uğraş isimli bayan pilotların kullandıkları otomobil start çıkışında alev alınca pilotlar yanmaktan son anda kendilerini dışarı atarak kurtardı. Yangının startın hemen başında meydana gelmesi şans eseri büyük bir faciayı önlerken, yangına müdahale eden Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı arazözlerin köpükleri sayesinde araç tamamen yanmaktan kurtuldu. 112 sağlık ekipleri ile Nazilli Devlet hastanesine kontrol amaçlı götürülen bayan pilotlar korkulu anları anlatırken hıçkırıklara boğuldu. Songül ve Uğratş; "Yangın, daha yüksek bir yerde meydana gelseydi belki de ölebilirdik" diyerek korkularını dile getirdi.

Ege Rallisi ile başlayan Şırlan ve Karşıyaka Tırmanma ile devam eden Ege Kupası 2013, 27 Ekim'de İsabeyli'de yapılan Cumhuriyet Rallisi ile son buldu. EOSK tarafından organize edilen Cumhuriyet Rallisi'nde 4 kategoride 3'ü bayan 21 pilot yarıştı. Cumhuriyet Rallisi'nde pilotajı ön plana çıkaran toprak parkurda kıyasıya rekabet eden pilotlar, iki farklı toprak özel etapta yarıştı. Toplam 105 kilometrelik rallinin özel etap uzunluğu ise 35 kilometre oldu.

Mithat Diker-Şükrü Kızılkaya ikilisi Cumhuriyet Rallisinin genel klasmanında birinciliği elde ettiler. Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim-Afşin Baydar ikilisi ise ikinci oldu. Üçüncülük kürsüsüne ise Kemal Çetinkaya-Halil Çetinkaya ikilisi çıktı. Son derece zorlu etaplara sahip olan İsabeyli bölgesinde yapılan 90. Yıl Cumhuriyet rallisinde start alan 21 ekipten sadece 9'u finişi görebildi. 4 ayrı kategoride gerçekleştirilen Rallide kategori 1'de Kemal Çetinkaya, K-2'de İsmail Devecier, K-3'te Yonca Güngör, Süper Kategoride ise Mithat Diker birinci oldu. Akşam saatlerinde yapılan kupa töreni ile protokol üyeleri tarafından dereceye girenlere ödülleri verildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İsabeyli'de 3. Cumhuriyet Rallisi Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement