İşadamı Doğduğu Beldeye Spor Kompleksi Yaptırıyor - Son Dakika
Yerel

İşadamı Doğduğu Beldeye Spor Kompleksi Yaptırıyor

Almanya'nın Berlin kentinde ticaretle uğraşan gurbetçi işadamı Remzi Kaplan, doğup büyüdüğü Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Bahadın beldesine spor kompleksi yaptırıyor.

21.08.2015 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Berlin kentinde ticaretle uğraşan gurbetçi işadamı Remzi Kaplan, doğup büyüdüğü Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Bahadın beldesine spor kompleksi yaptırıyor.

Bahadın Belediye Başkanı Dilaver Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük beldelerin bütçelerinin son derece kısıtlı olduğunu anlatarak, bu nedenle bir çok yatırımı işadamlarının katkılarıyla gerçekleştirebildiklerine dikkat çekti.

Beldede daha önce bir futbol takımı kurduklarını anımsatan Özcan, takımın kurulduğu ilk yılında bir üst lige çıktığını, ancak sahalarının olmaması ve yeterli mali destek bulamamaları nedeniyle ligden çekilmek zorunda kaldıklarını belirtti. Şu anda Yozgat'ın beldelerinin birçoğunda suni çim sahaya sahip statların bulunduğunu aktaran Özcan, Bahadınlı gençlerin spor yapmalarına olanak sağlamak amacıyla, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında birçok girişimlerde bulunduklarını söyledi. Özcan, şöyle devam etti:

"Bu girişimlerimiz karşılık buldu. Almanya Berlin'de yaşayan Bahadınlı işadamımız Remzi Kaplan, beldemize bir spor kompleksi yapmaya karar verdi. Bu işadamımız kasabaya, doğduğu topraklara bir eserimiz kalsın istedi. Babasının adını vereceği bir spor kompleksi yaptırmaya karar verdi. Kendisine teşekkür ediyorum. Bahadın Zeynel Spor Kompleksinin geçen hafta temelini atarak yapımına başladık. Kompleks yaklaşık 400 bin liraya mal olacak. 4 bin 500 metrekarelik alana yapılacak kompleksin içinde futbol, basketbol, voleybol sahası, soyunma odaları, kafeterya ve ayrıca  tesisin yanında bir de dinlenme parkı bulunacak. Daha sonra tenis kortu ve yüzme havuzu da yaptıracağız."

Özcan, tesisin 3 ayda tamamlanarak, ekim ayının sonunda hizmete açılacağını kaydetti.

Gurbetçi işadamı Remzi Kaplan da doğup büyüdüğü beldeye hizmet etmek istediğini aktararak, "Biz belediye başkanımızın sporla ilgili çalışmalarını gördük. Gençliğe ve spora ne kadar değer verdiğini anladık. Ben de sporun içerisinden gelen biriyim. Babam da sporu çok severdi. Yapılan bu tesislerin gençlerin uygunsuz alışkanlıklardan kurtulmasını sağlayacağını da düşünüyorum. Neden Bahadın'dan da profesyonel liglerde oynayacak bir oyuncu olmasın" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İşadamı Doğduğu Beldeye Spor Kompleksi Yaptırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement