İşçi Partisi Lideri Perinçek'ten Atso'ya Ziyaret - Son Dakika
Yerel

İşçi Partisi Lideri Perinçek'ten Atso'ya Ziyaret

İşçi Partisi Genel Başkanı Perinçek: "Sanayinin gelişmesini, üretimin gelişmesini istiyoruz.

22.11.2014 13:26

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türk sanayisinin gelişmesinden yana olduklarını belirterek, "Sanayinin gelişmesini, üretimin gelişmesini istiyoruz. Kaynaklar, ranta ve faize gideceğine, üretime gitsin" dedi.

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak'ı ziyaret etti. Ziyarette Başkan Budak, Perinçek'e Antalya ekonomisi ve odanın çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

ATSO'nun 40 bini aşkın üyesiyle Antalya iş dünyasının en önemli çatı örgütü olduğunu belirten Budak, 132 yaşındaki kurumun, Türkiye'nin en köklü ticaret ve sanayi odalarından olduğuna işaret etti. ATSO olarak geçen yıl valilik, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirerek, Türkiye'de ilk kez bir kentin 2023 vizyonunu belirlemeye yönelik arama ve karar konferansları gerçekleştirdiklerini anlatan Budak, bu konferans sonunda ortaya çıkan kararların bir kitapta toplandığını bildirdi. Budak, Antalya'nın 2023 yol haritası niteliğindeki kitabı, yerel seçimler öncesi tüm adaylarla paylaştıklarını söyledi.

Antalya ekonomisinin Türkiye ekonomisi ile benzer seyir izlediğini, turizmin ise lokomotifi olduğunu belirten Budak, bu yıl Antalya'ya 12 milyon civarında yabancı turist geldiğini, bu rakamın transit yolcular ve yerli turistlerle 15 milyonun üzerinde olduğunun tahmin edildiğini kaydetti.

Budak, Türkiye'de daha cazip bir yatırım ortamı oluşması için başta yargı ve eğitim olmak üzere yapısal reformların biran önce gerçekleşmesi gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Türkiye'de sanayinin dünya ile rekabet edebilecek düzeye gelmesi için başta enerji olmak üzere hammadde maliyetlerini azaltacak ve nitelikli eleman ihtiyacını karşılayacak önlemlere ihtiyaç var. Bugün Türkiye'de sanayi yatırımı maalesef istediğimiz düzeyde değil. Sanayiciler bile konut, AVM, rezidans yatırımına yöneldiler. Diğer taraftan Türkiye'nin üretmesi gerekiyor. Bunun için de üretimi teşvik edecek politikalarının acilen gözden geçirilmesi, özel sektörle yeni bir teşvik politikasının belirlenmesi gerekiyor."

"Türk sanayisinin gelişmesinden yanayız"

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ise Antalya'nın Türkiye'nin lokomotif illerinden olduğunu, kentin geleceğin Türkiye'sini kuracağını ifade etti.

Perinçek, Türk sanayisinin gelişmesinden yana olduklarını belirterek, "Sanayinin gelişmesini, üretimin gelişmesini istiyoruz. Kaynaklar, ranta ve faize gideceğine, üretime gitsin. O yüzden sanayinin yanındayız. Türkiye'nin bağımsızlığı için sanayinin ve ekonominin güçlü olması önemli" diye konuştu.

Başkan Budak, Perinçek'e ATSO 2023 Arama ve Karar Konferansı, Geçmişten Günümüze ATSO kitapları ile ATSO Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin yaptığı bir tabloyu hediye etti. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İşçi Partisi Lideri Perinçek'ten Atso'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement