İskilip Hem'den Yıl Sonu Sergisi Beğenildi - Son Dakika
Yerel

İskilip Hem'den Yıl Sonu Sergisi Beğenildi

İskilip Hem\'den Yıl Sonu Sergisi Beğenildi

Çorum’un İskilip Metin Alkan Halk Eğitim Merkezi (İHEM) yıl sonu sergisi açıldı.

16.06.2015 18:35

Çorum'un İskilip Metin Alkan Halk Eğitim Merkezi (İHEM) yıl sonu sergisi açıldı. El emeği göz nuru eserlerin görücüye çıktığı sergi beğeni topladı.

Sergi açılışına İskilip Kaymakamı Şuayib Gürsoy, Belediye Başkanı Recep Çatma, İlçe Garnizon Komutanı Yarbay Çetin Öcal, Ak Parti İskilip İlçe Başkanı Ali Koçkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Selvi, Ak Parti İskilip İl Genel Meclis Üyesi Üzeyir Esenkaya, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.

Programda bir açılış konuşması yapan İskilip İHEM Müdür Vekili Abdullah Ök, Halk Eğitim Merkezleri'nin kurs faaliyetleri düzenleyen yaygın eğitim kurumları olduğunu ifade ederek, kuruluşundan bugüne her geçen gün büyüyerek gelişen merkezin eğitim içerisinde üretim yapan atölyeleri ile yaygın eğitimin amacına ulaşmasında büyük katkılar sağladığını söyledi.

Türk milli eğitiminin temel amaç ve ilkeleri doğrultusunda yaygın eğitim ile mesleki eğitimi kurumsallaştıran, çağdaş insan anlayışı ile bütün yenilikleri topluma aktaran ve bu şekilde toplumsal mutluluğu ve kalkınmayı hedefleyen bir kurum olan İskilip Metin Alkan Halk Eğitimi Merkezi diğer merkezlere örnek olduğunu dile getiren Ök, "Halk Eğitim Merkezimiz; ayakkabı atölyesi, mobilya atölyesi, sepet-hasır örücülüğü atölyesi, ağaç oymacılığı ve sedef kakma atölyesi, deri giyim ve çanta atölyesi ve diğer atölyeleri ile mesleki ve teknik kurslar vermekte işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu çırak, kalfa ve ustaların yetiştirilmesi ve geliştirilmesini de sağlamaktadır. İskilip Metin Alkan Halk Eğitim Merkezi, bir taraftan her yıl yüzlerce kişiyi eğiterek meslek sahibi yaparken, ürettiği çok sayıdaki ürünü de yurt içine pazarlamaktadır. Kamu kurum ve kuruluşların yoğun ilgi gösterdiği merkezlerimiz bu siparişleri yetiştirmekte, öğrenci ve kursiyerler bu çalışma temposu içinde uzun yıllarda elde edecekleri tecrübeleri daha kısa sürede kazanmaktadırlar. Halk Eğitim Merkezimiz; bunların yanında halkın ihtiyaç duyduğu kursları açmakta olup, onların eksik eğitimlerinin tamamlanmasına yardımcı olmaktadır. Bu amaçla İskilip Metin Alkan Halk Eğitimi Merkezi yıl boyunca kurslar açmakta, seminerler ve konferanslar vermektedir" dedi.

2014-2015 eğitim-öğretim yılında 161 adet kurs açtıklarını açıklayan Ök, "Bu kurslardan şimdiye kadar bin 864 erkek ve bin 66 bayan olmak üzere toplam 2 bin 930 kişi yararlanmıştır. Amacımız daha çok vatandaşımızın bu kurslardan yararlanmasıdır. Çalışmalarımız bu yönde devam etmektedir" şeklinde konuştu.

Açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesilen sergide görücüye çıkan eserler büyük beğeni topladı. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İskilip Hem'den Yıl Sonu Sergisi Beğenildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement