İşkur Binası Engelliler İçin Uygun Hale Getirildi - Son Dakika
Yerel

İşkur Binası Engelliler İçin Uygun Hale Getirildi

İşkur Binası Engelliler İçin Uygun Hale Getirildi

Çalışma ve İş Kurumu Adıyaman İl Müdürlüğü hizmet binası, engellilerin erişebilirliğine tamamen uygun hale getirildi.

02.12.2013 09:39  Güncelleme: 09:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Adıyaman İl Müdürlüğü hizmet binası, engellilerin erişebilirliğine tamamen uygun hale getirildi.

Daha önceden eski bir binada hizmet veren ve geçtiğimiz aylarda yeni binasına taşınan İŞKUR Müdürlüğü'nün binası engelliler için uygun hale getirilerek, ulaşımın önündeki tüm engeller kaldırıldı. İŞKUR Müdürü Ramazan Tatar, engelli vatandaşlara yönelik binanın giriş katında bir birim oluşturduklarını ve bunu daha sonra geliştirerek, engelli vatandaşların binanın tüm katlarına erişiminin sağlandığını dile getirdi.

Ramazan Tatar, "Kurumumuza gelen bir engelli vatandaşımızı; kapı ağzında işini görerek geri göndermekten ziyade diğer vatandaşlarımız gibi, hizmet binamızın tüm katlarına çıkıp dolaşabilmeli, hizmet alabilmeli ve keyfi ziyarette bulunabilmeliydi. Bu bilinç ve düşünceyle, hizmet binamızın iki giriş kapısının birini engelli vatandaşlarımızın girişine tahsis ettik. Bu kapıdan giriş yapan engelli vatandaşımız, özürlü aracıyla zemin kattaki geniş kabinli asansörle binanın tüm katlarına ister hizmet alma amaçlı, ister ziyaret amaçlı çıkıp dolaşabilmektedirler. Ayrıca, özürlü aracı bulunmayan (koltuk değnekleriyle gelen) veya aracı binaya girmeye müsait olamayan (otomobil/akülü büyük araç vb.) engelli vatandaşlarımız için de, engelli girişindeki koridorda çevirmeli tekerlekli sandalye hazır bulundurulmaktadır. Görevli bir kurum personelimiz engelli vatandaşımızı tekerlekli sandalyeye alarak onu istediği birime götürüp getirmektedir. Yine Engelli giriş kapısının hemen karşısında engellilerin kullanımına uygun hale getirilmiş bir adet WC bulunmaktadır. Tabi ki bu yaptıklarımız, engelli vatandaşlarımıza bir lütuf değil aksine; kamu görevlileri olarak hem yasal, hem toplumsal hem de vicdani görev ve sorumluluklarımızdır.

Bu vesile ile tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü tebrik ediyor, toplum olarak onları yılda sadece bir gün değil, hayatımızın bir parçası olarak her an içimizde hissetmenin bilincine erişilmesi diliyorum" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İşkur Binası Engelliler İçin Uygun Hale Getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement