İstanbuy'da Yapılacak Emitt Fuarı'na Kilis de Katılıyor - Son Dakika
Yerel

İstanbuy'da Yapılacak Emitt Fuarı'na Kilis de Katılıyor

İstanbuy\'da Yapılacak Emitt Fuarı\'na Kilis de Katılıyor

Vali Süleyman Tapsız’ın başkanlığında Kilis’in 30 Ocak-2 Şubat 2014 tarihlerinde İstanbul’da TÜYAP-Beylikdüzü Fuar alanında düzenlenecek olan Türkiye’nin, Doğu Akdeniz ve Avrasya’nın en büyük turizm fuarı olan 18. EMİTT 2014 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na katılması son kez masaya yatırıldı.

27.01.2014 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Süleyman Tapsız'ın başkanlığında Kilis'in 30 Ocak-2 Şubat 2014 tarihlerinde İstanbul'da TÜYAP- Beylikdüzü Fuar alanında düzenlenecek olan Türkiye'nin, Doğu Akdeniz ve Avrasya'nın en büyük turizm fuarı olan 18. EMİTT 2014 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na katılması son kez masaya yatırıldı.

Vali Süleyman Tapsız, bu tür uluslar arası fuarların Kilis'in tanıtımı açısından önemli olduğunu belirterek, "İpekyolu Kalkınma Ajansı işbirliği ve destekleri ile 270 metre karelik alan içerisinde Kilis, Gaziantep ve Adıyaman'ın 90 metrekarelik alan içerisinde stant açacağız. İpekyolu Kalkınma Ajansı başkanlığını yürüttüğü dönemde yer sorununu çözmüştük. Kilis'in tarihi ve turistik açıdan önemli bir kent. İnanç turizmi açısından da böyle, sadece otel sıkıntısı var. Butik oteller Kilis için çok önemlidir. Neden terseniz, buram buram tarih kokan Kilis'te tarihi evler çok. Bu tarihi evlerin restorasyonu yapılarak Butik otele dönüştürülmesi gerekiyor. İstanbul'da Kilis Vakfı'nın yönetim kurulu toplantısına katılacağım. Orada işadamlarımızdan Butik okul konusunda destek isteyeceğim. Zaten İstanbul'da çok sayıda işadamımız otel işleri ile uğraşıyor" dedi.

Vali Tapsız, fuarda Kilis olarak, kültürel mirasın tanıtmak ve pastadan pay almak istediklerini belirterek, " Dünyada ve Türkiye'de turizmde öne çıkmak isteyen beldeler, kalkınma ajansları, turizm firmaları ve sektör profesyonelleri her yıl EMITT Fuarı'nda düzenli olarak boy gösteriyor. EMITT uluslararası alanda en saygın turizm fuarları arasında yer alıyor. Fuar ülkelere, turizm beldelerine ve firmalara büyük katma değerler sağlıyor. Kilis Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kilis İl Özel İdaresi, Kilis Belediyesi, İpekyolu Kalkınma Ajansı, Kilis Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı ve Kilis Ticaret ve Sanayi Odasının katkılarıyla, EMİTT201418. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında yurt içinden ve yurt dışından katılacak olan turizm profesyonellerine ve ziyaretçilerine ilimizi en iyi şekilde tanıtmak için, 12. Salonda 90 metrekarelik özel tasarımlı stant ile fuara katılacağız" diye konuştu.

Fuar süresince Kilis'in sahip olduğu tarihi, turistik ve kültürel değerleri ile turizm potansiyeli, görsel ve basılı tanıtım materyalleri ile en güzel şekilde sergileneceklerini belirterek, "Ayrıca fuar süresince ilimizin gezi rehberi ile tanıtım broşürleri dağıtılacak, bölgemize tur yapan Seyahat Acentaları ile görüşmeler gerçekleştirilecektir. 18. EMİTT 2014 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda ilimizin el sanatları ile tarihi, turistik ve kültürel değerlerinin tanıtılması ve ilimize gelen turist sayısını artırılması amaçlanmaktadır. Bu yıl 30 Ocak - 2 Şubat 2014 tarihlerinden 18. kez, TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği, TUROFED-Türkiye Otelciler Federasyonu, TYD- Turizm Yatırımları Derneği ortaklığı, THY- A.O. sponsorluğunda ve EKIN- ITE Group tarafından organize edilen EMITT fuarında, 2013 yılında 67 ülkeden 4 bin katılımcı yer almıştır. EMITT Fuarını; 2013 yılında dünyanın 67 ülkesi ve Türkiye'nin 150 şehir ve turizm beldesinden katılım gerçekleşmiş, 60 bin 500 metrekare fuar alanını 4 bin 500 uluslararası katılımcı, 58 bin 920 profesyonel ve 72 bin 80 tatilci olmak üzere 131 bin kişi ziyaret etmiştir. 2012 yılına kıyasla toplam ziyaretçi sayısında yüzde 12 oranında artış gerçekleşmiştir.

EMITT Fuarı yalnız katılan ülke sayısı, kurulan stant ve alan olarak büyümekle kalmadı, Türkiye'nin turizmdeki aynası oldu. Türkiye'de turizmde birçok ilk EMITT Fuarında başladı. Türkiye'nin turizmdeki durumu ve gelişimi EMITT'ten izlenir hale geldi. EMITT fuarı, 15 yıl içinde Avrupa'nın en büyük 5. turizm fuarı olmayı başarmıştır. İlk iki günü turizm profesyonellerine, son iki günü ise halka da açık olan EMITT Fuarı, tüm dünyada devam eden ekonomik krize rağmen, 2012 yılında bir önceki yıla göre yüzde 10, 2013 yılında da bir önceki yılar yüzde 10'un üzerinde büyüyen bölgedeki tek fuar durumundadır" açıklamasını yaptı.

Vali Tapsız, fuara katılanlara Kilis'i tanıtan broşür ile yöresel ürünlerden oluşan hediyeler verileceğini sözlerine ekledi.

Toplantıya; Vali Yardımcısı Hakan Ezgi, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Aldemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, Kilis OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanar, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası (KİTSO) Başkan Vekili Ahmet Nedim Özçelebi, Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Sekreteri Osman Eray, Valilik Basın ve Hakla İlişkiler Müdürü Bilgehan Şehitoğlu katıldı. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İstanbuy'da Yapılacak Emitt Fuarı'na Kilis de Katılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement