İstiklal Marşı'nın Kabulü Bergama'da Kutlandı - Son Dakika
Yerel

İstiklal Marşı'nın Kabulü Bergama'da Kutlandı

İstiklal Marşı\'nın Kabulü Bergama\'da Kutlandı

İstiklal Marşı'nın kabulünün 92. yıl dönümü dolayısıyla Bergama'da tören düzenlendi.

13.03.2013 11:40  Güncelleme: 11:52

İstiklal Marşı'nın kabulünün 92. yıldönümü dolayısıyla Bergama'da tören düzenledi.

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Şair Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle düzenlenen törende, Bergamalı öğrenciler günün anlam ve önemine uygun hazırladıkları çeşitli etkinlikleri sergiledi.

Bergama Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Salonu'nda düzenlenen programda, Bergama Kaymakamı Ahmet Ertan Yücel, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Erden Kargın, Bergama protokolünün yanı sıra çok sayıda öğrenci ve öğretmen yer aldı.

Öğrenciler tarafından okunan şiirlerle İstiklal Marşı'nın yazıldığı döneme ve dönemin zorlu şartlarına vurgu yapıldı. Mehmet Akif Ersoy'un hayatının ve kişiliğinin de anlatıldığı program, izleyenlerin büyük beğenisi topladı.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, bu özel günde Milli Şair'in ve kahraman askerlerin saygı ve rahmetle anıldığını belirterek, şöyle konuştu: "İstiklal Marşı bu vatanın nasıl kurtulduğunu anlatan en nadide eserdir. Milli ve manevi değerler taşıyan bu eserin kabulünün 92. yıldönümünü kutlarken, bize bu eseri kazandıran değerli şair Mehmet Akif Ersoy'u da rahmetle anıyoruz."

Program, ilçedeki okullar arasında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve İstiklal Marşı'nın hep bir ağızdan okunmasıyla son buldu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İstiklal Marşı'nın Kabulü Bergama'da Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement