İstiklal Marşı'nın Kabulü Bozüyük'te Kutlandı - Son Dakika
Yerel

İstiklal Marşı'nın Kabulü Bozüyük'te Kutlandı

İstiklal Marşı\'nın Kabulü Bozüyük\'te Kutlandı

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü kutlandı.

12.03.2012 14:13

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü kutlandı.

Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nda tertiplenen anma programına Garnizon Komutanı Bakım Yüzbaşı Alper Koç, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman Can, Belediye Başkan Yardımcısı Gençağa Serarslan, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Feyyaz Bulutlar, Bozüyük Müftüsü Burhan Çakır, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Milli Eğitim Müdür Vekili Bulutlar, yaptığı konuşmada, "Akif, içinde yaşadığı toplumun dertleriyle hemhal olan, bunu şiirlerinde anlatan ve bir sosyolog gözüyle tahlil eden bir kalem erbabıdır. Toplum olarak Akif'ten öğreneceğimiz çok şey vardır" dedi.

İstiklal Marşı'nın yazılış hikayesini de anlatan Bulutlar, "İstiklal Savaşı, Türk milletinin dünya milletlerine karşı kazandığı bağımsızlık mücadelesidir. Soğuk Ankara günlerinde sırtına giymeye paltosu bile olmayan Akif, ödül olarak konan 500 lirayı yetim çocukları ve dul kadınları korumak ve bunlara yardım etmekle görevli bir derneğe bağışladı" diye konuştu.

Konuşmanın ardından ilçede düzenlenen 'İstiklal Marşı'nı güzel okuma' yarışmasında birinci olan Saffet Şeker İlköğretim Okulu öğrencisi Tuğcan Tunca İstiklal Marşı'nı okudu. Daha sonra günün anlam ve önemini içeren çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İstiklal Marşı'nın Kabulü Bozüyük'te Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement