İstiklal Marşının Kabulünün 93. Yıl Dönümü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

İstiklal Marşının Kabulünün 93. Yıl Dönümü Kutlandı

İstiklal Marşının Kabulünün 93. Yıl Dönümü Kutlandı

Niğde Kız Teknik ve Meslek Lisesi İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü ile alakalı hazırlanan program büyük beğeni kazandı.

12.03.2014 14:53

Niğde Kız Teknik ve Meslek Lisesi İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü ile alakalı hazırlanan program büyük beğeni kazandı.

İstiklal Marşı'nın kabulünün 93. Yılı Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlendi.

Lise öğrencilerinin hazırladığı şiir ve skeçler katılımcıların büyük beğenisini kazandı.

Programa Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde Garnizon Komutanı Kd Albay Ufuk Nayır, Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Niğde Polis Okulu Müdürü İsmail Koca, Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Türkmen, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bilgehan Öztürk, çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı.

Programda açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Salih Yaşar, 'İstiklal Marşı Anadolu'nun sadece topraklarının değil, inançlarının da kuşatıldığı bir dönemde, o kuşatmaya bir baş kaldırıdır. İstiklal Marşı bir Milletin aynı duygu ve düşünceler etrafında birleşmesidir, tek vücut olmasıdır. Bir milletin ruhunu yansıtması anlamında Milli mutabakat metnidir' dedi.

Konuşma sonrasında öğrencilerin hazırladığı şiir, hikaye ve 'Marş Milletin Malıdır' skeci sahnelendi.

Öğrencilerin tek tek sahneye gelerek İstiklal Marşının okunup, en son kıtasını da bütün salonun okuması katılımcıları duygulandırdı.

Gösterilerin ardından Şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödül verildi. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İstiklal Marşının Kabulünün 93. Yıl Dönümü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement