İtfaiye Haftası - Son Dakika
Yerel

İtfaiye Haftası

Bilecik'te yangın tatbikatı yapıldı.

25.09.2014 14:36

Bilecik İtfaiye Müdürlüğü tarafından 700. Yıl İlköğretim Okulu'nda yangın tatbikatı yapıldı.

700. Yıl İlköğretim Okulu'ndaki tatbikatta, ilk olarak itfaiye ekipleri, öğretmen ve öğrencilere, yangın anında neler yapılması ve uyarıcı levhalar hakkında bilgi verildi.

Düzenlenen tatbikatta senaryo gereği yangın alarmı verilerek, okulda bulunan öğrencilerin ve öğretmenlerin binadan nasıl boşaltılacağı ve tahliye edilmelerini, itfaiye ekipleri hava yastığı kullanarak görsel olarak anlattı.

Ayrıca, okul yönetimine ve öğretmenlere, yangın tüpü ve yangın söndürme teknikleri, okul bahçesinde uygulamalı olarak gösterildi.

Tatbikata katılan Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Tetik, en büyük belediyeden en küçük belediyeye kadar mutlaka her belediyenin itfaiye teşkilatının bulunması zorunluluğunun bulunduğunu anımsatarak, "İtfaiyenin temel görevi daha çok belediye ve mücavir alan sınırları içerisinde ama belediye sınırlarının dışında da olası bir yangınlara da müdahale etme görevi var. En temel görevi yangınlara müdahale etmek ve yangınları söndürmek ama bunun dışında doğal afetlerde olağan üstü durumlarda arama kurtarma faaliyetleri yapabiliyor" ifadelerini kullandı.

Tetik, İtfaiye Haftası etkinlikleri kapsamında hafta boyunca ilk yardım, yangın söndürme ve tahliye tatbikatları yapacaklarını sözlerine ekledi. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İtfaiye Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement