İzcilerden Vali Coş'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

İzcilerden Vali Coş'a Ziyaret

İzcilerden Vali Coş\'a Ziyaret

Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanlığı Adana İl Temsilcisi Seçil Binboğa İzcilerle birlikte Vali Hüseyin Avni Coş’u ziyaret etti.

21.05.2014 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanlığı Adana İl Temsilcisi Seçil Binboğa İzcilerle birlikte Vali Hüseyin Avni Coş'u ziyaret etti.

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen ziyarette İzciler adına bir konuşma yapan Adana Gençlik Spor Doğa ve İzcilik Kulübü Başkanı Ayhan Binboğa Adanalı İzciler olarak, Çanakkale'de katıldıkları 'Dedeciğim Ben Geldim' ve '57. Alayın İzinde Milli Bilinç İzci Kampı' hakkında bilgiler verdi.

Adana'dan Çanakkale'ye 4 otobüs izci gittiklerini ifade eden Binboğa, "Çanakkale'ye çeşitli okullardan izcilerimizin yanı sıra Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında olan izcilerimizi de bu etkinliğe götürdük. Kampta bir hafta kalan izcilerimiz, 57'nci alayın kamp yaptığı Bigalı Köyü'nde çadır kurup, atalarımızı andık" dedi.

İzcilerden Hazal Yılmaz ise kamp ile ilgili düşüncelerini anlatarak, "O gün dedelerimizin yaşadığı ne varsa hepsini hissederek, yaşıyoruz. Onların kaldıkları yerlerde kalıyor, yedikleri yemekleri yiyor ve yürüdükleri yerlerden geçerek, dedelerimizin yaşamış oldukları ortamların duygusunu hissediyoruz. Bu etkinlik bizde manevi bir hava oluşturuyor" ifadelerini kullandı.

Vali Coş da, ecdadın kanlarıyla, canlarıyla vatanı ve milleti korumak için destan yazdıklarını belirterek; "Sizlerinde Çanakkale'yi ziyaret etmenizden memnuniyet duydum. Hepinize teşekkür ediyorum. Sizlere bu imkanı sağlayan İzcilik Federasyonu'na ayrıca bu etkinliğin gerçekleşmesine katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Milli ve manevi duygularımıza sahip çıkıp, ecdadımızı tanıma konusunda yaptığınız örnek çalışmalardan ötürü izcilerimizi de kutluyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından izciler Vali Coş'a kampta giydikleri 'Dedeciğim Ben Geldim' yeleği ve Çanakkale Savaşlarında Türk askerinin taktığı enveriye kabalağı hediye ettiler. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzcilerden Vali Coş'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement