İzfaş, 82.ief İçin İzmir İşdünyası ile Buluştu - Son Dakika
Yerel

İzfaş, 82.ief İçin İzmir İşdünyası ile Buluştu

İzfaş, 82.ief İçin İzmir İşdünyası ile Buluştu

İZFAŞ, İzmir'in iş adamları ve iş kadınları kuruluşlarının temsilcileri ile İzmir Enternasyonal Fuarı'nın ekonomik ve ticari yönünü daha da güçlendirmek amacıyla bir araya geldi.

16.08.2013 11:56

İZFAŞ, İzmir'in iş adamları ve iş kadınları kuruluşlarının temsilcileri ile İzmir Enternasyonal Fuarı'nın ekonomik ve ticari yönünü daha da güçlendirmek amacıyla bir araya geldi.

İZFAŞ'da düzenlenen toplantıya İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden İzmir Sanayici ve İş Adamları Derneği (İZSİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Dologh, İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) Başkan Yrd. Berrin Demirtaş, Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Ege Yönetim Kurulu Başkanı Musa Turan, Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Basın Danışmanı Bünyamin Ölmez, Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Ege Şube Koordinatörü Bahar Kocaman, Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Üyesi Mehtap Piriştine, Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İş Adamları Federasyonu (ESİDEF) Genel Sekreteri Özer Akoğlu ve İZFAŞ yöneticileri katıldı.

İzmir Enternasyonal Fuarı öncesi, bir durum değerlendirmesi yapmak, görüş alışverişinde bulunmak ve ortak akıl üretmek amacıyla bu buluşmayı organize ettiklerini söyleyen İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, "29 Ağustos tarihinde fuarımız açılacak ve 8 Eylül'de sona erecek. Bu yıl geçtiğimiz yıllardan farklı olarak yabancı katılımcılardan gelen talep doğrultusunda uluslararası bölümün süresini kısaltık. Önceki yıllardan farklı olarak, sadece uluslararası katılım holü 29 Ağustos - 2 Eylül 2013 tarihlerinde beş gün açık kalacak. Diğer tüm etkinlikler 11 gün boyunca devam edecek" dedi.

82'nci İzmir Enternasyonal Fuarı'na bir yıldır hazırlandıklarını belirten Örs, İZFAŞ çalışanları için fuar günlerinin düğün, bayram günleri gibi olduğunu ve bu nedenle bugünlerde yaşadıkları heyecanı iş dünyasıyla da paylaşmak istediklerini söyledi.

Fuarı daha uzun yıllar yaşatmak istediklerini her defasında dile getirdiklerini belirten Örs, "İZFAŞ olarak,100'üncü fuara ulaşmayı bugünden önümüze hedef olarak koyduk. Kentin toplumsal kanaat önderlerini, yerel dinamiklerini, meslek örgütlerini, üniversitelerini, medyayı ve tüm toplumsal çevreleri 100'üncü fuarı yapma hedefimize kilitmeyi, onları da bu konuda düşündürmeyi amaçlıyoruz. Daha bugünden 100'üncü fuarı yapma heyecanını, coşkusunu hep birlikte duyumsamak, paylaşmak istiyoruz" dedi.

İzmir Enternasyonal Fuarı'nın sosyal, toplumsal açıdan çok yönlü bir organizasyon olduğunu başta ekonomi ve ticaret alanı olmak üzere hayatın tüm renklerini içinde barındırdığını önemle vurgulayan Örs sözlerine şöyle devam etti:

"Kentimize fuar nedeniyle çok sayıda iş adamı, iş kadını, uluslararası delegasyon konuk olarak gelecek. Bu İzmir adına ve fuarımız adına gerçekten sevindirici bir gelişme. Bu yıl fuarımıza 60 dolayında ülkeden uluslararası katılım bekliyoruz. Bir başka güzel gelişme ise uluslararası katılımın nitelik olarak daha da yükselmiş olması. Fuarımıza başbakan yardımcısı ve bakan düzeyinde 20'ye yakın ülkeden katılım olacak. İstiyoruz ki bu gelişmelerden gereken desteği, yararı iş dünyamız da sağlasın. Fuarların özünde kentin ekonomisine, toplumsal yaşamına katkı sağlamak, artı koyabilmek var. Bu kadar delegasyonun, iş insanının geldiği fuarımızda, onları yerel muhaptaplarıyla buluşturmak istiyoruz. İş insanlarımızla, fuarımıza katılan firmaları buluşturmayı ve iş örgütleriyle bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Fuarımızın bir ekonomi buluşmasına dönüşmesini, kentimiz adına sektörler adına en fazla yararın sağlanmasını amaçlıyoruz. Bu noktada nasıl iş birliği yapabiliriz arayışıyla bir araya gelmek istedik" dedi.

Toplantıya katılan iş dünyası temsilcileri, İzmir Enternasyonal Fuarı'na gerekli desteği vermeye hazır olduklarını söylediler. Fuar süresince gerek yabancı katılımcılarla, gerekse alım heyetleri ve delegasyon ile İzmir'in iş insanlarını bir araya getirmek için üyelerine duyuru ve bilgi sağlayacaklarını belirttiler.

İzmir Enternasyonal Fuarı'nın, bu yıl geçtiğimiz yıllardan farklı olarak, uluslararası bölümü 29 Ağustos - 2 Eylül 2013 tarihlerinde beş gün açık kalacak. Yurt dışı katılım, bu yıl İzmir Uluslararası Fuar Alanı 4 No'lu Hol'de organize edildi. 4 No'lu Hol'de ikili görüşmeler için özel Vip Lounge salonu oluşturuldu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzfaş, 82.ief İçin İzmir İşdünyası ile Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement