İzmir Valisi Kıraç: "4-5 Yaş Grubu Çocuklarda Okullaşma Oranı Yüzde 27'lerden Yüzde 70'lere Çıktı" - Son Dakika
Yerel

İzmir Valisi Kıraç: "4-5 Yaş Grubu Çocuklarda Okullaşma Oranı Yüzde 27'lerden Yüzde 70'lere Çıktı"

İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir'de 4-5 yaş grubu çocuklarda okullaşma oranının yüzde 27'lerden yüzde 70'lere çıktığını söyledi."Eğitime Yüzde 100 Destek Projesi" çerçevesinde İzmir Valiliği'nde hayırsever Veysi Öncel ile protokol imzalandı.

17.01.2012 14:20

İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir'de 4-5 yaş grubu çocuklarda okullaşma oranının yüzde 27'lerden yüzde 70'lere çıktığını söyledi.

"Eğitime Yüzde 100 Destek Projesi" çerçevesinde İzmir Valiliği'nde hayırsever Veysi Öncel ile protokol imzalandı.

Veysi Öncel'in Çeşme'de turizm alanında önemli çalışmalar yaptığını ifade eden Vali Kıraç, Öncel'in anne ve babası adına Çeşme Ovacık Köyü'nde 4 derslikten oluşan bağımsız bir anaokulu binası yapacağını, okula da Ovacık köyü Mehmet-Münire Öncel Anaokulu isminin verileceğini bildirdi.

Eğitime Yüzde 100 Destek Projesi çerçevesinde İzmir'de 166 protokol imzalandığını, hayırseverlerin araç, gereç bağışladığını, arsa, okul, derslik yaptırdığını belirten Vali Kıraç, hayırsever katkısının 230 milyon lirayı bulduğunu, bu protokollerden 86'sında kendi imzası, 51'inde de İl Milli Eğitim Müdürü Ragıp Üye'nin imzasının bulunduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 5 yaşındaki çocukların okullaşma oranını yüzde 100'e çıkarmak amacıyla bir çalışma başlattığını hatırlatan Kıraç, "İzmir olarak bu yaş grubu için Bakanlığın gösterdiği hedefi yakalamak üzereyiz. 4-5 yaş grubu çocuklarda okullaşma oranı yüzde 27'lerden yüzde 70'lere çıktı. Bu çalışma okul öncesi eğitim yüzde 100'e ulaşıncaya kadar sürecek. Okul öncesi eğitim konusunda en büyük sıkıntımız müstakil bina sorunuydu. Sıkıntıyı aşmak için ilköğretim okullarının birer sınıfını okul öncesi eğitime ayırdık. Bir yandan da müstakil bina yapımı için hayırseverleri teşvik ediyoruz. Bakanlık ve İl Özel İdaresi kaynaklarını bu amaç için kullanıyoruz" dedi.

Hayırsever Veysi Öncel ise, Çeşme'nin gelişmesi için uzun yıllardır çalışma yaptığını belirterek, "Emek verdiğim bir ilçeye anne ve babamın adını taşıyan bir okul yaptırmak benim için büyük mutluluk. İnşallah daha büyük okul yaparım. Bütün herkesi okul yaptırmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Ovacık Köyü Mehmet Münire Öncel Anaokulu'nun 350 bin liraya mal olacağı bildirildi.

- İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir Valisi Kıraç: '4-5 Yaş Grubu Çocuklarda Okullaşma Oranı Yüzde 27'lerden Yüzde 70'lere Çıktı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement