İzmirli Taksiciler "Celil Anık ile Devam" Dedi - Son Dakika
Yerel

İzmirli Taksiciler "Celil Anık ile Devam" Dedi

İzmirli Taksiciler "Celil Anık ile Devam" Dedi

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nda seçim heyecanı yaşandı.

12.01.2014 20:53

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nda seçim heyecanı yaşandı. Yapılan seçimde Celil Anık, üçüncü kez oda başkanlığına seçildi.

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın dün İzmir Kaya Termal Otel'de yapılan olağan genel kurulunda başkanlığa yeniden Celil Anık seçildi. İki liste ile gidilen seçimlerde şoförler, 4 yıllık süre için yeniden Celil Anık'ı seçti. 2 bin 484 üyesi olan odanın seçimleri oldukça sakin geçerken, İzmirli taksisi esnafı genel kurula yoğun ilgi gösterdi. Genel kurula İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ve CHP İzmir milletvekilleri Mehmet Ali Susam ve Mustafa Moroğlu da katıldı.

Genel kurula yönetim kurulu üyeleri ile beraber gelen Başkan Celil Anık konuşmasında, "Daha çağdaş, teknolojiden daha çok yararlanan bir meslek grubu olma yolunda hızla ilerliyoruz. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, sizlerin destek ve güveniyle Türkiye'nin en saygın meslek örgütlerinden biri haline geldi. Sözü dinlenen, istediğini elde eden bir kurum kimliğine kavuştu. Bu birlik ve beraberliğimiz sürdükçe daha büyük başarılara imza atacağımıza olan inancım tam" dedi.

Yeni dönemde eğitim çalışmalarına ağırlık vereceklerini açıklayan Anık, taşıma sektörünün her zamankinden daha disiplinli çalışması gerektiğine dikkat çekti.

"SARI TEKNOLOJİ İLE TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLDUK"

Toplumsal değişimin öncüsü, ilklerin kenti İzmir'de taksicilik mesleği adına teknolojik bir devrime imza attıklarını ifade eden Anık, "Sarı teknoloji olarak adlandırılan taksi yönetim sistemi ile meslekte yeni bir dönem başlattık. Dünyanın gelişmiş ülkelerindeki örnekleri inceledik, araştırdık. Esnafımız için en iyiye, en doğruya ulaşmak için geceli gündüzlü çalıştık. Sonunda Türkiye'nin ilk tek merkezli taksi yönetim sistemini geliştirdik. Bu sistemle müşteriler tek çağrı merkezi numarasını arayarak taksi çağıracak. Bizler müşteri aramak için dolaşmak zorunda kalmayacağız. Trafiği gereksiz yere meşgul etmeyeceğiz, yakıt masraflarımız azalacak. Hem İzmirli kazanacak, hem de şoför esnafı" diye konuştu.

2014 yılı içerisinde Şoför Akademisi'ni hayata geçireceklerini belirten Anık, "Mesleğimizin geleceğini emin ellere teslim edebilmek için çalışıyoruz. Mesleki gelişim seminerleri ile standartlarımızı yükseltiyoruz. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin öncülüğünde halkla ilişkiler ve trafik kursları düzenledik, on binlerce meslektaşımız yararlandı. Şimdi sırada oda bünyesinde açacağımız şoför akademisi var. Sistemli eğitim programıyla yabancı dil bilen, halkla ilişkileri güçlü şoförler yetiştireceğiz" dedi.

MUTLU'YA TEŞEKKÜR PLAKETİ

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ise, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile taksilere cep yapılması için anlaşmaya vardıklarını kaydetti. Mutlu, taksi işletme harçlarının yılda bir defa alınması, taksi tahsis işlemlerinin bir günde yapılması konusunda da söz aldıklarını ifade etti. Celil Anık, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'na ve sektöre verdiği destekler nedeniyle Zekeriya Mutlu'ya teşekkür plaketi verdi.

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın yeni dönem Yönetim ve Denetim Listesi şu isimlerden oluştu:

"Yönetim Kurulu: Celil Anık (Başkan), Hüseyin Çağlayan, Erkan Özkan, Ayhan Taçyıldız,

Mustafa Özgalip, Hasan Tütüncü, Burhanettin Tek, Mehmet Gülpınar, Kemal Mehmet Atilla, Ahmet Gündüz, Abdullah Benli.

Denetim Kurulu: Mustafa Ündan, Sezgin Özdemir, Özkan Özbay." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmirli Taksiciler 'Celil Anık ile Devam' Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement