İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, "Belediye olarak işçiye ve esnafa borcumuzu kuruşu kuruşuna ödedik. Sadece devlete olan borcumuz var ve onu da günü gününe ödüyoruz" dedi.
Doğan, Kocaeli Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, dünyada yeni yönetim modelinin giderek yerelleşmeye kaydığını ve bir bölgenin en sağlıklı şekilde en yakın noktadan yönetilebileceğini söyledi.
Yerel yönetimin etkin ve verimli çalışmasının yönetime olan katılımcılığı arttıracağını kaydeden Doğan, bunun hizmet veren ile alan arasında doğru bir sinerjinin ortaya çıkmasını sağlayacağını anlattı.
2009 yerel seçimlerinin ardından yeni bir İzmit kavramıyla yola çıkıldığını hatırlatan Doğan, şunları söyledi:
"2009 seçimleri sonrası İzmit, eski sınırlarının 2,5 katı büyümüştür. 5 beldenin birleşmesi ile sınırları genişleyen İzmit, mali kaynaklar yönünden büyükşehirin il sınırları içinde olduğu için bazı dezavantajlar yaşamaktadır. Bana 2009 seçimleri sonrası ilk basının karşısına çıktığımda bir gazeteci para sorunu ile ilgili görüşlerimi sordu. 'Sorun kalmayacak' dediğimde, gazeteci
'paranız var mı-' dedi. 'Param yok ama süreç içerisinde göreceksiniz' dedim. 5 belediyeyi birleştirdik ve bütünleştirdik. Birleştirmek kolaydır ama bütünleştirmek zordur. Belsa'ya taşınarak kentimize yakışan şeffaf ve modern bir hizmet binasına kavuştuk. Belediye olarak işçiye ve esnafa borcumuzu kuruşu kuruşuna ödedik. Sadece devlete olan borcumuz var ve onu da günü gününe ödüyoruz. Belediyenin mali yönden sağlam temeller üzerine oturtacağımızın sözünü 2009'da vermiştik. Bu hedefi yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz."
- KOCAELİ
Son Dakika › Yerel › İzmit Belediye Başkanı Doğan Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.