İzsu Laboratuvarının Akreditasyon Belgesinin Geçerliliği 4 Yıl Daha Uzatıldı - Son Dakika
Yerel

İzsu Laboratuvarının Akreditasyon Belgesinin Geçerliliği 4 Yıl Daha Uzatıldı

Türkiye'de, içme suyu ve atık su alanında çalışan laboratuvarına akreditasyon belgesi alan ilk kurum olan İZSU'nun yeterlilik ve sertifika süresi 4 yıl daha uzatıldı.

04.01.2012 13:00

Türkiye'de, içme suyu ve atık su alanında çalışan laboratuvarına akreditasyon belgesi alan ilk kurum olan İZSU'nun yeterlilik ve sertifika süresi 4 yıl daha uzatıldı.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, İZSU Genel Müdürlüğü Laboratuvar Şube Müdürlüğü'nün Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan aldığı yeterlilik belgesi ile Türk Akreditasyon Kurumu'ndan (TÜRKAK) aldığı sertifikanın süresinin 4 yıl daha uzatıldığı belirtildi.

Açıklamada, 2011 yılında yapılan denetimlerde başarılı bulunan İZSU Laboratuvarının, böylece kalitesini ikinci kez belgelemiş olduğu kaydedildi.

Açıklamada, şunlar ifade edildi:

"Şebeke suyunun ve kaynak sularının kimyasal, mikrobiyolojik analizleri ile evsel ve endüstriyel atık suların kimyasal ve biyolojik analizlerinin yapıldığı İZSU Laboratuvarı, 2011 yılında yenilendi. Çalışma tezgahları düzenlenirken yeni cihazlar alındı. Bu cihazlar sayesinde analizlerin çok kısa sürede sonuçlanması sağlandı. Yılda ortalama 150 bin parametrenin analiz edildiği laboratuvarda içme ve atık suda akredite olan parametre sayısı 66-ya çıkarıldı. İZSU Genel Müdürlüğü Laboratuvarı-nda içme suyu ve atık suda arsenikten baryuma, kurşundan bor, çinko, bakır, demir, mangan, nikel, civa, kadminyum ve krom olmak üzere pek çok parametreye bakılıyor."

- İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzsu Laboratuvarının Akreditasyon Belgesinin Geçerliliği 4 Yıl Daha Uzatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement